LMSZN schaft drie ambulances met eigen middelen aan

LMSZN schaft drie ambulances met eigen middelen aan.2
LMSZN schaft drie ambulances met eigen middelen aan.1Het Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN) heeft uit eigen kas drie ambulances kunnen aanschaffen. Deze ambulances zijn patiëntvriendelijk en zullen patiënten van het ziekenhuis afvoeren naar lange afstanden, zoals Paramaribo en de rest van het land. Het is een unicum voor het ziekenhuis, daar slechts dit ziekenhuis deze voertuigen bezit in ons land. De ambulances kosten elk US$ 80.000. ‘Wij hadden geld om slechts twee ambulances aan te schaffen, maar door goed te onderhandelen en de bijdrage van Gordon Voight van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, hebben wij nog een ambulance kunnen aanschaffen. We hebben in plaats van twee, drie ambulances, enkele rolstoelen en apparatuur aangeschaft. Wij hebben samen veel goedkoper goederen kunnen aanschaffen in het buitenland’, geeft directeur Antoine Elias van het ziekenhuis aan.
De voertuigen zijn aangeschaft bij Event Medical Service. Elias zegt dat de directie in de afgelopen tijd heel wat klachten kreeg over de dienstverlening in de ambulance over lange afstanden. Hij zegt dat de directie toen op bedeltour is gegaan en er werden twee ambulances geschonken door Iamgold NV en Staatsolie, maar deze waren slechts bedoeld voor de regio. Eén van deze ambulances zijn gereviseerd en geschonken aan het bestuursressort Kabalebo. Districtscommissaris Armand Jurel was aanwezig om de sleutel van de ambulance in ontvangst te nemen. Zijn dank aan de directie van het LMSZN is groot, daar deze de derde schenking voor dit jaar is aan dit gebied. Eerder dit jaar heeft het LMSZN een mortuarium en een lijkenwagen geschonken aan het ressort. Hij verzekerde dat de gemeenschap nuttig gebruik zal maken van de schenking. Districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh, die heel blij is over de prestatie van de directie van het ziekenhuis, vindt integendeel dat de gemeenschap zo min mogelijk gebruik moet maken van de ambulances. Tot slot is de dc van mening dat het ziekenhuis veel meer moet investeren in preventieve gezondheidszorg.

error: Kopiëren mag niet!