Ramsoender Jhauw: ‘Afrekenen met corrupte politici is een must’

1Ramsoender Jhauw 1Ramsoender Jhauw, voorzitter van de Partij voor Integriteit Nationale Motivatie en Gelijke kansen (Ping), geeft aan dat de voorzitter van DOE, Carl Breeveld, niet begrijpt wat politiek bedoeld wordt met ‘afrekenen’. ‘Afrekenen met corrupte politici is een must’, zegt Jhauw. Dit zegt hij naar aanleiding van een bericht dat eerder in Dagblad Suriname was verschenen. Hierin gaf Breeveld aan dat hij het ‘afrekenen’ met de tegenpartij oud en dom vindt. ‘Corrupte politici gaan steeds door met hun praktijken’, meent Jhauw. Hierbij verwijst hij naar de Megacombinatie. De president heeft een concessie van 86.000 ha uitgegeven aan de ex-minister Gopie en juridisch is er niets mis hieraan. Jhauw vraagt zich af als de corruptelingen bij het zingen van het volkslied geen gewetenswroeging krijgen. ‘Recht en waarheid maken vrij. Al wat goed is te betrachten, dat geeft aan ons land waardij.’ Deze woorden hebben volgens Jhauw van Ping een grotere betekenis dan de strijdvaardige kant van het lied.
Jhauw zegt dat Breeveld de corruptie niet durft aan te pakken. Volgens Jhauw is dit de reden dat Breeveld het afrekenen met de tegenpartij een oud en dom liedje vindt. ‘Het is nu het moment om corrupte partijen en politici de waarheid te zeggen’, aldus Jhauw in een reactie. Wat door de voorgaande regering is opgebouwd, wordt volgens de Ping-voorzitter steeds afgebroken. ‘Denk maar aan het West-Suriname-project, de Pimba Dotie fabrieken, het Tapajai-project, Kabalebo-project, de monetaire reserves, de koersen en prijzen van basisgoederen’, somt Jhauw op.
Carl Breeveld: ‘het zijn steeds de tegenstanders van de regering die roepen om af te rekenen met de zittende regering.’ ‘Waarom deze ommezwaai van 360 graden’, vraagt Jhauw zich af. Ook vraagt hij zich af sinds wanneer Breeveld een voorstaander is geworden van de regering Bouterse-Ameerali. De koers van de Amerikaanse dollar is SRD 3.35 en geldt alleen voor de mensen met een paarse kleur. Burgers met een andere politieke kleur dan paars zijn angstig om hun kleur te bekennen, bang om hun baan bij de overheid te verliezen of hun aangevraagd perceel niet meer te krijgen, zucht Jhauw. ‘Moet je niet afrekenen?’, vraagt Jhauw. ‘De president voert geen kruistocht tegen corruptie, maar tegen anticorruptie’, meent Jhauw.

error: Kopiëren mag niet!