Clifton Koorndijk: “Neks no fout in Saramacca!”

2Koorndijk‘Ik heb helemaal geen problemen met partijleden in Saramacca. Neks no fout!’ Aan het woord is voorzitter en hoofdbestuurslid van de Nationale Democratische Partij (NDP) in het district Saramacca, Clifton Koorndijk. Dagblad Suriname heeft eerder melding gemaakt dat het probleem binnen de paarse partij in het district opnieuw dreigt te escaleren. Verschillende partijleden in het district gaven aan dat zij moe zijn van de handelingen van Koorndijk. Volgens informatie zou Koorndijk te weinig communiceren met de structuren en de toppers van het district. ‘Het berust allemaal op onwaarheden. Hier in Saramacca leven wij in vrede met elkaar en is het district helemaal niet verdeeld in twee kampen.’ De politicus zegt dat mensen onnodig zijn goede naam binnen de partij wensen te schaden. Hij houdt zich volledig aan het beleid van politieke coördinator Jules Wijdenbosch. ‘Alles wat ik doe, is in opdracht van hem’, benadrukt het hoofdbestuurslid. Wijdensbosch is per 29 juli door partijvoorzitter Desi Bouterse aangesteld als politieke coördinator van NDP in Saramacca en is volgens Koorndijk tot nu toe de enige persoon die de leiding geeft aan NDP Sarammaca. Daarvoor had de partijvoorzitter de leiding van de partij voor 3 maanden op zich genomen. Indien een partijlid een probleem met Koorndijk zou hebben, zou die zich volgens hem aan de ex-president moeten onderwerpen. Het zou volgens hem ook niet juist zijn dat herhaaldelijk in de media wordt aangegeven dat verschillende ressortraadsleden van de NDP gesprekken met andere politieke organisaties voeren. ‘Indien dit wel gebeurt, ben ik er niet van op de hoogte’, stelt de afdelingsvoorzitter.
In de periode waarin Bouterse de leiding in het district had overgenomen, zou tijdens een evaluatievergadering Koorndijk zijn voorgedragen als DNA-kandidaat. Op deze vergadering waren aanwezig de voorzitters van de 6 ressorten, assembleelid Frits Moesafierhoesein en Badresein Sital. De gebelgde NDP’ers zeggen dat geen enkele ressortraadsvoorzitter Koorndijk zou hebben voorgedragen als lijsttrekker in het district. Koorndijk zegt dat de voordracht enkele maanden geleden gebeurd was, maar dat voor hem deze kwestie intussen achter de rug is. Wijdenbosch zou volgens hem met nieuwe politieke inzichten naar het district zijn gekomen en zou hij degene zijn die samen met de verschillende actoren van de partij in Paramaribo zal beslissen wie de mogelijke DNA-kandidaten in Saramacca zullen worden. De positie van Koorndijk op de lijst is op dit moment onzeker. ‘Ik heb wel ambities, omdat elk mens ooit een promotie wil hebben. Echter hangt het van mijn superieuren af’, aldus de NDP`er.
FR

error: Kopiëren mag niet!