Autoloze dag succesvol afgelopen

Derby foto (1)
Derby foto (2)
IMG_7780
IMG_7813
IMG_7873
IMG_7897
20141018_112513
20141018_113548In hartje stad lekker op je gemak de inkopen doen, vrij lopen op de wegen als Domineestraat en Maagdenstraat zonder rekening te moeten houden met het verkeer. Dit was wat de mensen het leukst vonden bij de autoloze dag die gehouden werd op zaterdag 18 oktober. Voor de kinderen was het een leuke belevenis om over deze normaal drukke wegen die voor die ene dag vrij van auto’s waren, lekker te genieten van de verschillende activiteiten waaronder het fietsen, dansen, tennissen, turnen etc. Ook het tekenen op de straat was voor die dag toegestaan. Zowel jong als oud heeft kunnen genieten van de dag die werd gehouden in de straten van hartje Paramaribo.
Het Suriname Business Forum (SBF) en de Boy Scouts waren belast met de organisatie van de Nationale Autoloze Dag. Deze dag ligt in het kader van het uit te voeren project “Bewustwordingsacties met betrekking tot klimaatsverandering in pilotgebied Latour”. In een eerder interview met Dagblad Suriname zei Wilgo Bilkerdijk van de Asfa dat de autoloze dag geheel vrijwillig is en bedoeld was om een signaal te geven over het bewustzijn over ons milieu en de verkeerssituatie. “De stad is de ideale plek waar zo een autoloze dag gehouden kan worden. Files kosten ons bijzonder veel geld. Het fileprobleem kost Suriname op jaarbasis een half miljoen Surinaamse dollars”, aldus Bilkerdijk.
Organisaties hebben gebruik gemaakt van de dag waaronder het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) om de aanwezige mensen in de binnenstad te informeren over chikungunya. Men kon ook langs de stand van Fernandes NV om de nodige informatie te halen over ‘Fernandes Goes Green’, een recyclingprogramma. De politie was goed vertegenwoordigd en dat leidde ertoe dat niemand probeerde om door de barricades heen te rijden.
De autoloze dag zou aanvankelijk gehouden worden op 22 september 2014. Vanwege organisatorische reden werd deze dag verschoven naar 18 oktober, zodat er meer ruimte zou zijn om voorbereidingen te treffen. Op autoloze dagen komen mensen overal ter wereld samen in drukke gebieden om stil te staan bij de hedendaagse, door auto`s gedomineerde, samenleving. Op deze dag kunnen mensen ervaren hoe het is om te leven in een wereld zonder auto`s en de overlast en vervuiling die hiermee gepaard gaan.

error: Kopiëren mag niet!