Kesho Gangaram Panday officieel VHP af

1 Kesho Gangaram Panday officieel VHP afKeshopersad Gangaram Panday is officieel VHP af. Hij heeft de daad gevoegd bij het woord. Door hem werd een ultimatum opgelegd aan de VHP. Indien de VHP voor 13 oktober, de jaardag van president Desi Bouterse, geen samenwerking zou aangaan met de NDP zou hij zijn lidmaatschap van de VHP, waar hij lid was van de Adviesraad, inleveren en het lidmaatschap van de NDP aanvragen. Daadwerkelijk heeft hij op maandag 13 oktober zijn brief gedeponeerd bij de VHP, waarin hij zijn lidmaatschap inlevert.
Een van de ondervoorzitters tevens hoofd bestuurslid van de VHP, assembleelid Mahinder Rathipal, vindt het jammer dat Gangaram Panday de VHP de rug toekeert, maar stelt voorop dat de VHP een democratische partij is waar de partij alle vrijheidsbeleving van de democratie erkent. ‘Ik wens hem het allerbeste toe.’
Motie tegen VHP’ers die imago van partij schaden, aangenomen
Indien Gangaram Panday zijn lidmaatschap officieel niet zou inleveren, was het niet uitgesloten dat de partij maatregelen tegen hem zou treffen. Bij het recent gehouden partijcongres is er een motie ingediend, waarbij aan het hoofdbestuur van de partij is gevraagd om maatregelen te treffen tegen VHP’ers die het imago en de belangen van de partij schaden. Deze motie is thans in behandeling bij de partijstructuren. Er worden mogelijkheden bekeken op welke wijze er invulling gegeven zal worden aan de motie. Een van de aspecten die daartoe behoort, is ook het royeren van leden. ‘Deze moeten op juridische basis gestoeld zijn’, legt Rathipal de nadruk op. Ook zullen er consequenties verbonden worden tegen de geroyeerde VHP-leden. Maar volgens Rathipal is het altijd gemakkelijker wanneer Gangaram Panday middels een officieel schrijven zijn VHP-lidmaatschap intrekt. ‘Dan hoeven wij geen andere handelingen te plegen.’ Het assembleelid, Radjkoemar Randjietsingh, dat ook een van de ondervoorzitters is, wil niet eens de naam van Gangaram Panday meer horen. ‘Hij is een gepasseerd station, hij mag doen en laten wat hij wil.’ Gangaram Panday was niet bereikbaar voor commentaar.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!