Geen landbouwerspartij meer voor Wim Bajnath

Voorzitter van de Landbouwcoöperatie Kwatta houdt het voor gezien om een landbouwers partij op de richten. Hoewel leden van de coöperatie een dringend verzoek op hem hadden gedaan om een politieke partij op te richten, is dit voorstel van de baan. Deze groep had namelijk gemikt op de huidige minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Suresh Algoe, om hem als LVV-minister te plaatsen indien zij in de gelegenheid zouden verkeren om een ministerskandidaat voor te dragen. ‘Maar toen was Algoe geen LVV-minister.’ Frappant dat na enkele weken Algoe door president Desi Bouterse werd benoemd tot de nieuwe LVV-minister.
Bajnath zegt dat de politieke partij voor de landbouwers wel is opgericht door een van de personen die hem in het prille begin ondersteunde, Krishnadath Kandhai. Zijn partij heet de Partij voor de Agrariërs. Deze persoon bleef bij zijn standpunt om een eigen politieke partij op te richten ook nadat de huidige LVV-minister was benoemd. Maar het overgrote deel van de coöperatie schaart zich achter Bajnath.
Volgens Bajnath boekt de nieuwe LVV-bewindsman goede resultaten voor de agrarische sector. Zo wordt op 14 november een meeting georganiseerd, waar de minister de landbouwers te woord wil staan en bereid is om alle vragen en knelpunten de landbouwers rakende, te beantwoorden. Verder betreft het een initiatief van de bewindsman dat ook landbouwers een eigen dag krijgen. 8 oktober zal uitgeroepen worden tot de dag der agrariërs. Bajnath onderstreept zelf dat de wijze waarop de agrarische sector door de huidige LVV-minister ter hand wordt genomen er hiervan geen sprake was de afgelopen tientallen jaren.
Desgevraagd geeft Bajnath te kennen nog geen politieke kleur te hebben. ‘Ik gebruik de politiek niet om zaken te beïnvloeden.’ Hij stelt wel dat de politieke verwikkelingen in het land er allesbehalve rooskleurig uitzien. ‘Door de bomen zie je het bos niet meer. Het ziet er bijzonder grimmig uit.’ Indien hij een keuze moest maken tussen de samenwerkende oppositionele partijen en de NDP, kiest hij liever voor de NDP. ‘Die samenwerking met PL zit me niet lekker, geef me dan maar liever de NDP.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!