Veritasschool zoekt nog leerkrachten voor zesde klas

Indien er leerkrachten ter beschikking zijn voor de zesde klas van de Veritasschool, dan zal de schoolleiding weer zesdeklassers inschrijven in het schooljaar 2015-2016. Voor dit schooljaar is er geen zesde klas, aangezien het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov), het schoolbestuur en ook de schoolleiding geen leerkrachten hebben gevonden voor de school met twee zesde klassen. Volgens schoolleider, Vanessa Draaisma, wordt er van nu af gezocht naar een geschikte kracht, zodat de klas weer normaal draait in het volgend schooljaar. Ook hoeven de kinderen van het vijfde leerjaar, die over zullen gaan, niet te verhuizen naar een andere school in 2015.
Dit wordt bevestigd door Carla Imanuelson, onderwijssecretaris van de Zevendaagse Adventist, waaronder de school ressorteert. Reeds geruime tijd wordt het steeds moeilijker om leerkrachten te vinden voor de bovenbouw, bestaande uit de vierde, vijfde en zesde klas. ‘Uit alle acht sollicitaties was er maar één persoon met de bevoegdheid voor de bovenbouw’, zegt Imanuelson. Haar organisatie zag deze neergaande situatie aankomen, omdat steeds meer krachten van de bovenbouw een extra studie doen en de bevoegdheid verkrijgen les te geven op een voj-school voor een beter salaris. ‘U kunt geen mensen met een Kweek A plaatsen voor een zesde klas. Slechts iemand met Onderwijzersakte, Glo 1 en Hoofdakte is geschikt’, aldus de onderwijssecretaris. Het Veritas-schoolbestuur heeft zich voorgenomen om verloren waarden en normen bij het kind terug te brengen op de school. De school heeft volgens Imanuelson een goede reputatie gehad, maar als er steeds meer kinderen blijven zitten en de goede waarden en normen onder druk staan, dan is het tijd voor een ommekeer in de aanpak van het kind. Zo is er voor dit schooljaar een kracht speciaal aangetrokken om kinderen die zwak staan in een vak apart te begeleiden. ‘Het aantal zittenblijvers en de te grote klassen moeten drastisch verminderen’, zegt Imanuelson.

error: Kopiëren mag niet!