Surpost zaak wederom uitgesteld

De bekende Surpost strafzaak, waarin de drie verdachten, Carlo Godlieb, Steve Ravenberg (ex-directieleden) en ex-douaneambtenaar Oemar Kariman terecht staan, is gisteren voor de zoveelste keer uitgesteld. De reden hiertoe was dat de behandelende rechter afwezig was. Deze zaak zal in dezelfde staat op 6 november verder worden behandeld. Op de vorige zitting heeft de raadsman van Carlo Godliep, Stanley Marica, enkele stukken overhandigd aan kantonrechter SieglienWijnhard. De advocaat is van oordeel dat de documenten de onschuld van Godliep en de andere verdachten bewijzen. Volgens Marica heeft Surpost in de periode 2008-2011 geen onderzoek door accountants laten verrichten, omdat zij niet over financiële middelen beschikte. Over de periode 2012-2013 is dat ook niet gebeurd.
De interim manager van Surpost heeft daarna een rapport opgemaakt, dat niet het predicaat kan dragen van onderzoek naar het financieel beheer van de verdachten. Volgens Marica zijn er bij de aanvang van deze rechtszaak discussies in het parlement gevoerd, waarna de toenmalige minister van Financiën aangaf dat de Centraal Landsaccountantsdienst (Clad) zorg zou dragen voor een eventueel financieel onderzoek. Helaas is dit onderzoek weggebleven. Het is daarom volgens Marica ook nodig dat de periode 2008-2011 naar objectieve maatstaven alsnog onderzocht moet worden, omdat de tenlastelegging praat over de periode 1999-2011. Wellicht zou hierdoor bij een ieder de indruk ontstaan dat de verdachte de strafbare feiten inderdaad zou hebben gepleegd.
Openbare aanklager Cynthia Klein had in een eerder stadium een strafvoorstel van respectievelijk achttien, tien en zes maanden gedaan tegen de drie verdachten, Godlieb, Ravenberg en Kariman. Het drietal staat terecht voor verduistering, oplichting, valsheid in geschrifte en overtreding van de Wet Money Laundering. De verdachten zijn momenteel allen op vrije voeten.
FR

error: Kopiëren mag niet!