Romario Sanches wint Aruba Chess Challenge

1 SanchesNa 7 spannende ronden wist onze landskampioen CM Romario Sanches kampioen te worden in de open klasse van het Aruba Chess Challenge 2014 toernooi. Hij eindigde weliswaar op een gelijk aantal punten met de Duitser Reiner Stark, maar haalde voordeel bij de andere noteringen. Frank Lo Kim Lin, de voorzitter van de schaakbond, eindigde op de 4e plaats in de open klasse.
Het toernooi werd gehouden van 9 tot 12 oktober. De deelnemers kwamen uit Duitsland, Bonaire, Aruba, Curacao en Suriname. Van de 15 beschikbare prijzen ging Suriname er met 8 vandoor. Dit is een unieke prestatie voor ons land. In de U-18 klasse wist onze nieuwe 11-jarige WCM Catherine Kaslan de 3e plaats in de wacht te slepen. De top 3 van de U-12 klasse was een “clean sweep” voor Suriname. Imaan Kalidjo werd kampioen met een 100 % score: 9 punt uit 9 wedstrijden!

error: Kopiëren mag niet!