Koppel veroordeeld voor openlijke geweldpleging

De verdachten Eriek Lonswijk en Monique Djoe zijn gisteren elk voor twaalf maanden,waarvan tien voorwaardelijk, veroordeeld. Het tweetal heeft zich schuldig gemaakt aan openlijke geweldpleging. Volgens kantonrechter Maytrie Kuldipsing is zij op basis van de verklaringen van vier onafhankelijke getuigen die alles hadden waargenomen, uiteindelijk toch tot wettig en overtuigend bewijs gekomen. De verdachten hebben op 30 september 2013 het slachtoffer A.A. op brute wijze mishandeld. Djoe zou het slachtoffer met een bierfles op het gelaat en achterhoofd hebben geslagen en Lonswijk zou A.A. met een ‘wheelsock’ verder hebben mishandeld. Het slachtoffer vertelde aan de magistraat dat zij die bewuste dag met haar zus en twee andere vriendinnen over de Surinamestraat in Moengo liep. Zij besloot om nabij een carwash wat barbecue en bier te kopen en onder een boom af te koelen. Een getuige vertelde de vier dames bij een carwash te hebben gezien. Lonswijk zou bij het zien van de dames zijn voertuig, waarin hij samen met Djoe zat, voor de carwash tot stilstand hebben gebracht. Hij stapte uit en liep regelrecht naar één van de vriendinnen van A.A., Meitie. “Pir’pir’ fowru”, schreeuwde hij tegen haar. Lonswijk en Meitie raakten in een woordenwisseling verwikkeld. “Mi go sorie yu”, gaf Lonswijk aan Meitie te kennen. Lonswijk liep terug naar zijn voertuig, greep een wheelsock en poogde Meitie hiermee enkele slagen toe te brengen. Meitie zag de aanval aankomen en rende terstond weg. Lonswijk achtervolgde haar. Djoe stapte toen met een bierfles uit het voertuig en raakte in een woordenwisseling met A.A., waarna zij A.A. op een gegeven ogenblik met de bierfles sloeg. Alsof dat niet genoeg was, heeft ze de scherven van de fles op het gelaat van het slachtoffer gewreven, waardoor zij verwondingen heeft opgelopen. Zowel Djoe als A.A. waren zwanger ten tijde van de mishandeling. Volgens de magistraat was Lonswijk degene die de confrontatie is gaan opzoeken.
FR

error: Kopiëren mag niet!