Kenneth Karijomengolo onterecht beëdigd als lid OKB

2Kenneth Karijomengolo onterecht beedigd 1Pertjajah Luhur was woensdag nogal verontwaardigd toen zij merkte dat Kenneth Karijomengolo als lid van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) werd beëdigd. De PL heeft namelijk Hendrik Jamaloodin voorgedragen als lid en Rinette Soentik als plaatsvervangend lid. Minister Edmund Leiles van Binnenlandse Zaken heeft inmiddels toegegeven dat er een fout is gemaakt en dat Hendrik Jamaloodin alsnog zal worden benoemd en beëdigd tot lid. Dit zal gebeurden wanneer de leden Cornelis (Tony) van Dijk en Ferdinand Welzijn worden beëdigd door de president. Zij zijn beiden uitlandig en konden woensdag niet beëdigd worden.
Woensdag zijn de leden van het OKB beëdigd. Volgens president Bouterse hebben de oude leden van het OKB bijzonder goed werk verricht, waardoor hij wederom gekozen heeft enkele van deze leden opnieuw te beëdigen. Ook heeft het orgaan baanbrekend werk verzet binnen het kader van het pro tempore voorzitterschap van Suriname bij de Unie van Zuid Amerikaanse Naties (Unasur). Als de pro tempore voorzitter bekleedde Suriname een hoge functie als voorzitter van de electorale raad van de Unasur. In dit verband zijn er volgens het staatshoofd electorale missies afgevaardigd bij algemene verkiezingen in onder andere Ecuador en Bolivia. De leden van het OKB worden voor zes jaar benoemd.
PL-voorzitter Paul Somohardjo heeft minister Leiles gebeld en die beloofde zaken te zullen rechttrekken. Overigens had de PL Karijomengolo ook medegedeeld dat hij niet meer voorgedragen zou worden, dus was het wel vreemd dat hij in vol ornaat kwam opdraven voor de beëdiging.

error: Kopiëren mag niet!