Godo schenkt bij Internationale Dag Kredietcoöperaties

1Godo doet schenking bij herdenking InternatiOp donderdag 16 oktober 2014 vierden kredietcoöperaties in Suriname en wereldwijd de International Credit Union Day gedenken. Op deze bijzondere dag wordt de rol die kredietcoöperaties spelen bij het verbeteren van de gemeenschappen en het leven van de leden die zij dienen, extra belicht. Het thema van dit jaar is: ‘Local service – Global Good’. Hier wordt benadrukt welke positieve uitwerking kredietcoöperaties op hun gemeenschappen en over de hele wereld hebben. De betekenis van het thema dit jaar speelt sterk in een tijdperk waarbij wereldwijd economische en financiële uitdagingen zich steeds opwerpen. Het doel van alle kredietcoöperaties is derhalve om toegang te bieden tot betaalbare financiële diensten aan al de leden en zelfs de meest financieel benadeelde de tools en de mogelijkheid te geven om financieel zelfvoorzienend te zijn.
In Suriname viert de Coöperatieve Bank Godo deze dag door twee donaties te doen aan de Stichting Jongeren van Flora en Omgeving ( Sjoflo) en OS III Meerzorg. Sjoflo ontvangt een waterdispenser voor haar trainingsinstituut en voor OS III Meerzorg wordt het sportveld onderhouden zoals aangevraagd. Op de ICU Day, vandaag, is er voor elke bezoeker van de Coöperatieve Bank Godo ook een hapje beschikbaar.
International Credit Union (ICU) Day wordt jaarlijks gevierd op de derde donderdag van oktober sinds 1948. Kredietcoöperaties zijn uniek, omdat het democratisch gestuurde instellingen zijn die in handen zijn van de leden. Kredietcoöperaties bundelen het vermogen van de leden om goedkope leningen en andere financiële diensten te verlenen in het belang van de leden. De coöperatieve geest wordt omarmd door meer dan 200 miljoen leden en bediend door meer dan 58.000 kredietcoöperaties in 200 landen over de hele wereld. Het uiteindelijke doel is om het bewustzijn over het grote werk te verhogen dat credit unions aan het doen zijn in de hele wereld.

error: Kopiëren mag niet!