Feyenoord en Tonghka openen competitie LSB

De Lelydorp Sportbond (LSB) maakt op zondag 19 oktober een aanvang met haar nieuwe voetbalcompetitie. Na de toespraken en openingsceremonie om 13.30 uur, speelt om 14.00 uur Feyenoord de openingswedstrijd tegen Tonghka in het Emile Brielstadion. Om 16.00 uur neemt Rodan het op tegen Flamingo. Aan de Eersteklasse competitie doen er 9 ploegen mee. Deze zijn Feyenoord, Tonghka, Rodan, Flamingo, Jai Gandhi, Seaboys, Real Java, Parana en Real Poerwo. Er zal in de Eersteklasse een tweerondencompetitie worden afgewerkt, waarna de top 4 zich plaatst voor de finaleronde.
In de Tweedeklasse doen er ook 9 ploegen mee. SV Matta, die al in de U-20 competitie meedeed, komt met een nieuwe ploeg in de Tweedeklasse. Ook SV Juniors uit Bernharddorp is nieuw, alsook SV Milan, die van de Para Sportbond komt. Jong Urania maakt een comeback. De andere ploegen zijn SCA, Jong De Ster, Curaboys, Ras’75 en Bangun Muda. Het competitiesysteem van de Tweedeklasse is identiek als die van de Eersteklasse. Alleen promoveren dit jaar twee ploegen rechtsstreeks naar de Eersteklasse, uit de Eersteklasse degradeert de nummer 9 naar de Tweedeklasse.
Er is een zekere groei te merken in de U-20 klasse van de LSB. Dit jaar doen er 9 ploegen mee. Juniors, Feyenoord en Bernharddorp zijn de nieuwe jongens. Real Poerwo, Parana, Matta, Rodan, Seaboys en Real Java zijn weer van de partij. De U-17 klasse zal in de maand november aanvangen. Als het goed is, zullen er 6 verenigingen hieraan meedoen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: