Beheerder Soekhoe: ‘Ik moest alle sleutels inleveren’

‘Door het hoofd van Algemene Zaken werd aan mij medegedeeld dat ik alle sleutels moest inleveren en mij moest aanmelden op het hoofdkantoor.’ De beheerder van het gebouw van de Griffie der Kantongerechten aan de Grote Combeweg, Rampersad ‘Robby’ Soekhoe, kreeg de instructie mondeling. Zonder enig bekend argument zou Soekhoe ontheven zijn uit zijn functie als beheerder. Acht jaren lang heeft hij zijn werkzaamheden als beheerder uitgevoerd. ‘Zonder enig schrijven en zonder enige reden hebben ze mij van mijn post weggehaald’, zegt Soekhoe aan Dagblad Suriname.
Door Soekhoe wordt beweerd dat een NDP’er als nieuwe beheerder van het kantongebouw is geplaatst. Soekhoe, die kernlid is van de VHP, is zich ervan bewust dat er een politiek steekspelletje wordt gespeeld. ‘Ik ben niet om te kopen. Ik kan ook geen verraad gaan plegen.’
Anderhalve maand geleden zat Soekhoe voor enige dagen in de gevangenis. Hij werd ervan beschuldigd rechters om te willen kopen. ‘Ik heb een heel goede band met hen, maar dat is toch onmogelijk. Ik kan het onmogelijk in mijn hoofd halen om rechters te gaan omkopen.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!