Welgedacht C en Vredenburgstar delen punten

In de Eersteklasse competitie van de Livorno Sportorganisatie (LSO) is zondag de wedstrijd gespeeld tussen SV Welgedacht C en Vredenburgstar. Na een 2-1 ruststand voor Welgedacht C eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel. Wat opviel in deze wedstrijd was het georganiseerd en vloeiend combinatiespel van Welgedacht C onder leiding van trainer Johan Vorstwijk. De enige zwakke post bij Welgedacht C bleek hun nieuwe doelman te zijn. Die maakte een zenuwachtige en onzekere indruk in het doel. De twee doelpunten van Vredenburgstar kwamen dan ook door de onzekere houding van hem.
Welgedacht C nam na 34 minuten een voorsprong via Sarvaino Pinas. Iwan Ave maakte 2 minuten hierna gelijk door de bal te stiften over de Welgedacht C-goalie. Vlak voor rust kwam Welgedacht C op 2-1 door een treffer van Cesar Doekoe. In het begin van de tweede helft maakte Derric Purperhart de 2-2 voor Vredenburgstar, na een scrimmage voor het doel van Welgedacht C. Zowel Vredenburgstar als Welgedacht C zijn kandidaten voor het kampioenschap bij de LSO. Welgedacht C moet wel hard gaan werken aan zijn sluitpost. Titelverdediger Eendracht won met 2-0 van promovendus Jong India. Baresie Asodanoe (33) en een auto-goal van Alwien Kentie (88) zorgden voor de productie bij Eendracht.
In de Tweedeklasse won Real Frederikshoop met 1-0 van KD 2011. Franklin Banda scoorde in de tweede helft het gouden doelpunt. Een doelpuntrijke wedstrijd is het geworden tussen Cruzeiro en Interpul, de nieuwkomer van de Puljhunweg. De jeugdige Ian Laldharie speelde een prachtige wedstrijd bij Interpul. Zijn voorzet in de 23ste minuut werd in eigen doel gewerkt door Guillio Wirokromo. Bij Cruzeiro was de jeugdige Rayen Ardjopawiro de goalgetter. Hij maakte in de 29ste minuut de 1-1 en gaf Cruzeiro in de 34ste minuut zelfs een 2 – 1 voorsprong. Maar voor rust kwam Interpul toch op een 2-2 gelijkspel via Laldharie, die een combinatie met Romario Vanan prachtig afrondde. In de 53ste minuut scoorde Laldharie een prachtig doelpunt door vanop 40 meters de Cruzeiro-goalie te verslaan (3-2). Karel Belliot maakte de 3-3 voor Cruzeiro na een half uur spelen. Ardjopawiro maakte zijn hattrick compleet door in de 82ste minuut de 4 – 3 voor Cruzeiro binnen te tikken. Maar in de 83ste minuut kwam Interpul weer langszij (4-4), na een blunder van de Cruzeiro-doelman. Wiresh Ramsaran strafte hem meteen af. Maar het was Cruzeiro die het laatste doelpunt in deze wedstrijd scoorde. Gary Sowirono scoorde een vrije trap, waarbij de Interpul-goalie Helmut Beukenhout niet vrijuit ging. Cruzeiro won dus uiteindelijk deze attractieve wedstrijd met 5-4.