‘Skimmer’ legt zijn werkwijze uit aan rechter

De 31-jarige Guyanees, Kevin M., moest zich voor de groene tafel verantwoorden. De verdachte staat terecht voor gekwalificeerde diefstal en verduistering. Hij is een zogenaamde ‘skimmer’. De Guyanese verdachte legde na de vertoning van filmmateriaal door de politieagenten van de Forensische Opsporing (FO) aan kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor uit hoe hij de skimming-apparatuur gebruikte. Volgens de Guyanees werd hij door een zekere Soeresh uit Guyana gebeld, die hem aangaf hoe hij de apparatuur moest plaatsen. Een apparaat werd aan de voorkant van de pinautomaat geplaatst, alwaar de pinpas in de machine wordt gestopt. Deze zorgt ervoor dat de gegevens van de pinpas worden gescand. Daarna werd ook een liniaalvormig voorwerp met een kleine camera aan de bovenkant van de geldautomaat bevestigd, dat ervoor zorgde dat de pincodes van de ATM-gebruikers werd opgenomen.
Kevin plaatste de apparatuur en moest ze binnen enkele uren weer gaan halen, omdat het skimming-apparatuur op batterijen opereert. Elke keer koos hij ervoor om andere kleren aan te doen, om niet op te vallen. Hij werd gepakt nadat een security guard van de DSB-bank hem aan de Kleine Waterstraat had gesignaleerd, nadat de beveiligingsman al van tevoren had gezien dat de skimming-apparatuur was geplaatst. In totaal heeft Kevin duizenden Surinaamse dollars gepind. ‘Skimmers’ zijn criminelen die op een onrechtmatige manier aan de pinpasgegevens komen van hun slachtoffers. Die gegevens worden gekopieerd op een door hun gemaakte pinpas, waarna zij het geld van hun slachtoffers kunnen lichten via pinautomaten. De verdachte wordt bijgestaan door raadsman Benito Pick. Deze zaak wordt op 19 november verder behandeld.
FR

error: Kopiëren mag niet!