PL stelt Commissie Juridische Bijstand in

De Pertjajah Luhur (PL) heeft een commissie ingesteld, die kosteloos juridische bijstand zal verlenen aan personen die bedreigd worden met intrekking van hun grond.
Personen die een bereidsverklaring hebben gehad en aan de voorwaarden hebben voldaan, maar nog steeds geen beschikking kunnen krijgen, kunnen ook bij de commissie terecht. Hetzelfde geldt voor ambtenaren die bedreigd worden met onder andere ontheffingen op basis van hun politieke kleur. In de commissie zitten juridische deskundigen van zowel de PL als daarbuiten.
Reden voor het instellen van deze commissie is volgens PL-voorzitter Paul Somohardjo de vele klachten vanuit de samenleving dat men geen beschikking krijgt bij weigering om een vlag van een regeringspartij te plaatsen. Ook wordt gedreigd met intrekking van percelen bij weigering partijvlaggen te plaatsen.
De klachten nemen vooral in de afgelopen maanden toe. Dit houdt volgens Somohardjo kennelijk verband met de naderende verkiezingen. Hij merkt op dat de juridische bijstand volledig kosteloos is en voornamelijk bedoeld is voor de kleine man.

error: Kopiëren mag niet!