Palo Augustuszangvogeltoernooi afgerond

Het Palo zangvogeltoernooi is gestart op zondag 12 augustus 2014. Palo Jalimsing zorgt er al jaren voor dat dit toernooi gesponserd wordt. Er hebben totaal 64 vogels hieraan meegedaan. De vogels komen dan individueel tegen elkaar uit. De publieke belangstellingstelling voor dit evenement, met name van de zijde van de toeristen, was deze keer enorm groot. In opdracht van de voorzitter S. Ajodhia en ondervoorzitter Audi Zweers, zal nagegaan worden hoe deze sport optimaal tot een toeristische attractie te maken. In de finale die op zondag 12 oktober is afgewerkt, kwamen bij de rowti`s uit Radjoe tegen Intermission. Intermission werd kampioen door te winnen met 48-0. Rakesh van Joshua kreeg ook de prijs voor hoogste score; 84 punten.
Bij de picolet kwamen Reza and Friends tegen Euromast uit. Euromast van old tiger Tolo won deze wedstrijd met 63 -37. De hoogste score ging naar Reza and Friends met 111 punten. Bij de twatwa’s was het bijzonder spannend. De heer Asmus heeft de hoogste score behaald met 108 punten. Team West, dat zich recentelijk heeft ingeschreven bij de Surinaamse Zangvogelbond en gevestigd is in Nickerie, kwam uit tegen Kahani. Team West heeft het klaargespeeld om Kahani te verslaan met 93-84. De Nickeriaanse ploeg heeft alle deelnemers en toeschouwers getracteerd op warm eten en koude dranken. Ook de rowti- en picolet-deelnemers hebben middels hapjes en drank de finale feestelijk afgesloten. Maxim`s Whole Sale van oom Johan heeft ook de scoorders bedacht met truitjes. Op zondag 19 oktober vindt de return plaats in Nickerie tussen Nickerie en Paramaribo. Het Harry Boedjawan Oktoberzangvogeltoernooi start dan gelijk op zondag 26 oktober.

error: Kopiëren mag niet!