Ongelooflijk maar waar

Regelmatig word ik geconfronteerd met zaken die mij verder demotiveren. Mijn standpunt is dat je een prettig leven kunt hebben door een ieder te behandelen zoals je zelf behandeld zou willen worden en respect te hebben voor een ieder. Toch ervaar ik steeds weer het schaamteloze gedrag van velen in dit land. Wat het nog erger maakt, is het feit dat het schaamteloze gedrag zelfs bij mensen voorkomt van wie je het normaliter niet zou verwachten. De zogenaamde ‘zweeftekie mentaliteit’ heb ik nu geconstateerd, zelfs bij mensen met een zeer hoge functie. Maffiapraktijken zou ik haast willen zeggen. Het ergste is dat we in een kleine maatschappij leven waar de hoge pieten elkaar vaak kennen en daardoor elkaar ook beschermen. Dit maakt het dus voor de kleine man heel moeilijk om de mensen strafrechtelijk aan te pakken. Nu ga ik me ook wel afvragen hoe integer en deskundig het Openbaar Ministerie is want nu weet ik ook niet meer wie werkelijk te vertrouwen is. Helaas, deze maatschappij is, met uitzondering van de steeds kleiner wordende groep goede mensen die er nog zijn overgebleven, gewoon schaamteloos.
Het toeval wil dat ik vele jaren politieambtenaar ben geweest in Nederland en daardoor een goed oog heb voor strafbare gedragingen. Hierdoor zie ik steeds weer dat vele burgers in het land steeds weer slachtoffer worden van de zweeftekie mentaliteit van bedrijven waaronder ook de bekende handelsbanken. Deze instituten gaan zelfs zover dat ze dreigen met beslaglegging alleen maar om mensen te bewegen hun handtekening te plaatsen terwijl ze bewust bezig zijn de mensen gewoon op te lichten. En als je denkt dat het gaat om gewone medewerkers van de banken dan heeft u het echt wel mis. Het gaat juist ook om de hoger geplaatste medewerkers. Misbruik wordt vaak gemaakt van artikel 24 van het reglement en als dat niet lukt dan hebben ze weer een andere grond om op te staan. Lukt dat ook niet dan verzinnen ze weer iets anders maar ze blijven doorgaan. Ik wil een ieder uitdrukkelijk adviseren om in gevallen waarbij de banken aangeven dat de rente moet worden aangepast ( lees verhoogd) vanwege een maatregel van de Centrale Bank, dit absoluut niet klakkeloos aan te nemen. Schrijf een brief naar de Centrale Bank om te informeren of dat nu werkelijk het geval is en geef uw actie ook door aan de bank zodat ze weten dat we niet zo dom zijn als zij wel denken.
Als ik de recherche spreek en laat zien dat uit feiten en omstandigheden iemand als verdachte kan worden aangemerkt dan wordt mij geadviseerd om een advocaat te nemen want het betreft, volgens hem, een civiele zaak. Moedeloos wordt je er van!
De regering zou er goed aan doen om een onderzoeksteam (ombudsman) samen te stellen bestaande uit rechtsgeleerden en integere mensen, zodat de mensen die zich benadeeld voelen, de zaken kunnen voorleggen aan zo’n instituut. Dat zou de rechtspraak sowieso ten goede komen en de banken zouden dan tien keer nadenken alvorens hun gewiekste praktijken door te voeren. Op deze wijze kan de regering ook enige ordening brengen in de maatschappij.
Een ander punt is bijvoorbeeld het constant rijden met zwaailichten door de politievoertuigen. Hierover nog even het volgende. Wat ik niet begrijp is het volgende: zwaailichten noemen we ook wel optische signalen; het is een belangrijk instrument voor de politie in tijden van noodgevallen. Natuurlijk beschikt de politie ook over geluidssignalen dus je kunt zeggen dat een voertuig met optische en geluidssignalen dus een voorrangsvoertuig is maar wat als de politie naar een gewapende overval gaat? In dat geval is het heel onverstandig dat de voertuigen rijden met geluidssignalen want dat zou de paniek tijdens de overval kunnen verergeren met alle gevolgen van dien. Ik heb uit een artikel kunnen opmaken dat het preventief werkt en ik moet zeggen dat ik het helaas niet mee eens kan zijn omdat het signaal de daders op grote afstand al kan doen besluiten om de andere richting te volgen. In feite werkt het juist de veiligheid van de daders in de hand. Om het maar niet te hebben over de verwarring voor het overige verkeer. Stel dat een bestuurder de radio zodanig heeft gesteld dat hij de geluidssignalen niet hoort. Hij of zij kan dan niet van de optische signalen uitgaan.
Zoveel berovingen zijn er de laatste tijd en altijd wordt er heel parmantig bij gemeld dat de zaak in onderzoek is; maar verder hoor je er weinig van. Opsporing van daders is niet op heterdaad betrappen maar op grond van verkregen informatie een onderzoek instellen. We hebben de tv, we hebben vaak camerabeelden, we hebben vele burgers die onbewust in de buurt zijn geweest en zaken hebben waargenomen die van belang zouden kunnen zijn voor het opsporen van de daders, maar daar merk ik niets van.
Vaker zie ik het optreden van de politie bij zware ongevallen maar de dienstvoertuigen staan netjes aan de kant van de weg terwijl juist het voertuig met optische signalen goed gebruikt kan worden om het werkgebied voor alle hulpverleners, zo veilig mogelijk te houden. Mensen uit Nederland zijn vaak naar Suriname geweest om de politie te trainen maar er is niet eens een behoorlijke ruimte voor slachtofferopvang op vele politiebureaus. Hopelijk wordt dit een beetje opgepakt.
Rebien

error: Kopiëren mag niet!