Surinam Airways zoekt partners voor vlootuitbreiding

Surinam Airways (SLM) is van plan het enige ‘wide-body’ vliegtuig in haar vloot, de A340-300 die de route Paramaribo-Amsterdam onderhoudt, te vervangen gezien het huurcontract volgend jaar verloopt. SLM wil het wide-body vliegtuig vervangen door twee wide-body vliegtuigen, ofwel de Boeing 767 of de Airbus 330.
Sinds enige lijdt de SLM financiële verliezen, vooral op de route Paramaribo-Amsterdam, door maar één vliegtuig op die route te hebben. De luchtvaartmaatschappij ondergaat grote financiële uitgaven om passagiers te compenseren als de Airbus 340 technische problemen ondervindt of wanneer de Airbus voor routine-onderhoud van de route wordt gehaald. Dit is de reden waarom SLM twee wide-body vliegtuigenwil toevoegen aan haar vloot in de nabije toekomst.
Volgens het hoofd van de SLM, Ewald Henshuijs, heeft de luchtvaartmaatschappij behoefte aan reserve eenheid en het gaat om de noodzaak. Volgens Henshuijs moet hij elke passagier bij vertraging met 600 Euro vergoeden. Volgens de ‘Air Finance Journal’ overweegt de luchtvaartmaatschappij om de Exim Bank van China te benaderen tot de aankoop van een vliegtuig. Volgens Judith Redmond, van de financiële afdeling, is de SLM ook opzoek naar een samenwerking met andere luchtvaartmaatschappijen, aangezien een vernieuwde samenwerking met KLM is uitgesloten.

error: Kopiëren mag niet!