Drie ressorten getroffen door rukwinden

Het dak van het loket en de ingang van het George Deulstadion te Hanna’s Lust is compleet weggewaaid (foto: Regillio Derby)
Het dak van het loket en de ingang van het George Deulstadion te Hanna’s Lust is compleet weggewaaid (foto: Regillio Derby)
Bewoners van drie ressorten hebben schade aan hun woning opgelopen door hevige rukwinden op maandagavond. De politie van Houttuin kreeg rond 19.45 uur het bericht dat het dak van een laagbouwwoning aan de Wilhelminaweg deels was weggewaaid. De woning kreeg waterschade. De woning wordt bewoond door een vrouw met haar zoon, twee dochters en een kleinkind. Het NCCR was ter plekke en heeft de situatie geobserveerd.
Kort daarna kreeg de politie van Lelydorp bericht dat aan de Altonaweg daken van twee woningen waren weggewaaid. Ook aan de Curaçaoweg zijn twee woningen getroffen en een elektrische mast van de EBS is bijna losgerukt. Districtscommissaris Roline Samsoedien is na de melding ter plekke geweest. Ook de politie, de bestuursdienst en het NCCR waren snel ter plekke. Volgens Samsoedien zijn aan de Bonaireweg bomen omgevallen als gevolg van de hevige rukwinden. De mensen daar hebben gelukkig geen schade aan hun woningen opgelopen. De rukwind heeft volgens de dc alles wat ze op haar weg tegenkwam, meegesleurd. De burgermoeder heeft op grond hiervan de bewoners van haar district erop geattendeerd om grote bomen in de naaste omgeving van het huis tijdig te snoeien of om te hakken om erger te voorkomen. Een elektrische mast stond scheef, maar de EBS heeft snel ingegrepen. Het bedrijf moest de stroomtoevoer uitschakelen, vandaar dat grote delen van Wanica in het donker zaten. Het NCCR heeft ook hulp geboden. De beschadigde daken werden bedekt met dekzeil. Dinsdag kreeg Samsoedien ook nog het bericht binnen dat delen van De Nieuwe Grond getroffen zijn door rukwinden. Bewoners aan de Commissarisweg en de Hannaslustweg hebben schade geleden, aangericht door de rukwinden.
Voorzitter Errol Veldbloem van de Wanica Sportorganisatie (WSO) zegt dat de rukwinden een enorme ravage hebben aangericht aan woningen en gebouwen te Hanna’s Lust. De EBS-medewerkers waren snel ter plaatse om de kabels op straat in veiligheid te brengen. Ook het voetbalstadion van WSO heeft schade geleden. Veldbloem heeft ondersteuning gevraagd aan het NCCR en de SVB om de ravage zo spoedig mogelijk te herstellen zodat de competitie van normaal voortgang kan hebben.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!