Vissers vangen haai nabij monding Nickerie- en Corantijnrivier

Vissers vangenEen groep van vissers heeft in het weekend een haai gevangen op bijkans een kilometer afstand verwijderd van de monding van de Nickerie- en de Corantijnrivier. Volgens een visser waren zij hun netten aan het ophalen, totdat op gegeven moment de haai sprong in het net. Het dier zat vast aan het net, waardoor de vissers niets meer konden doen. Het dier probeerde zich los te krijgen van het net, echter zonder resultaat. De visser zag toen kans om de haai met een balk te slaan. Het dier was niet helemaal dood. De staart ervan werd toen vastgebonden aan de boot, waarna het afgevoerd zou worden naar de locatie, waar de vissers aanmeren. Maar doordat de haai niet helemaal dood was, begon het de boot in zijn richting te trekken.
De vissers sloegen hem toen wederom met een balk. De vissers brachten de haai naar de aanmeerlocatie. Ondertussen is het dier in stukken gekapt, ingezouten en weggegeven aan degenen die het eten. ‘Het is nu gevaarlijk voor ons als vissers, als wij zien dat er zulke gevaarlijke dieren in ons werkterritorium komen. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat de vissers van Nickerie een haai hebben gevangen’, zegt een visser. Het gaat om een haai van bijkans 3 meter lang, die ongeveer 300 kg woog.

error: Kopiëren mag niet!