Slordigheid bij CBB Latour kost burger loperij

Het echtpaar Chhangur vindt dat het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) heel slordig te werk gaat. Een maand terug is het echtpaar naar CBB Latour geweest om een uittreksel voor hun zoon Firdaus aan te vragen. Uit het uittreksel bleek dat de naam helemaal verkeerd was ingevoerd. In plaats van Firdaus stond er op het uittreksel Firdanus. Om de naam te veranderen, moeten de ouders een mutatiebrief overleggen. Maar om een mutatiebrief te krijgen, moeten de ouders eerst een geboorteakte van het hoofdkantoor krijgen om dan weer daarmee naar CBB Latour te gaan. ‘Wij als ouders hebben nu een hele loperij om hun fout te laten corrigeren.’ De ouders Chhangur geven aan dat zij over en weer moeten rijden, van CBB Latour naar CBB hoofdkantoor Flora. Hierbij gaat er heel veel tijd en energie verloren. ‘CBB heeft de fout gemaakt, maar waarom moeten wij het laten corrigeren’, vragen de ouders zich af.
De directeur van CBB, John Saharie, heeft in een reactie aangegeven dat de wetgeving over Burgerzaken in Suriname sterk verouderd is. Om een correctie te plegen, is de handtekening van de procureur-generaal vereist. En dit neemt tijd in beslag.
Farzana Abdoel

error: Kopiëren mag niet!