Pupillendammers klaar voor Estland

Voor het eerst in haar geschiedenis zal de Surinaamse Dambond (SDB) pupillendammers afvaardigen naar een Wereldkampioenschap. Pavan Basdewsing en Quincy Ngawikromo zijn de gelukkigen om Suriname op zo’n wereldtoernooi te mogen vertegenwoordigen. Het U-14 WK voor mini-cadetten worden in de maand november gehouden in Nomme, een plaats in Tallin, de hoofdstad van Estland. Als begeleider reist mee Hemradj Basdewsing, vader van Pavan, tevens de coordinator van de Jongeren Federatie Wanica (Jofewa), de damclub die vele jeugdkampioenen oplevert. Basdewsing is leerling van de Shri Ramschool te Livorno, Ngawikromo zit op de OS Nieuw Nickerie.
Speciaal voor dit WK heeft de SDB samen met Jofewa een trainingskamp, onder leiding van de dammer Pradeep Hardajal, georganiseerd voor de twee deelnemers. Hardajal heeft de afgelopen weken deze twee dammers intensief begeleid. Ze deden ook mee aan een jeugdtoernooi, waarbij Basdewsing en Ngawikromo samen met Charishma Chotkan op een gedeelde eerste plaats eindigden. Ook worden de twee vertegenwoordigers online ook getraind door Eddy en Rudi Azimullah vanuit Amerika. Dit gebeurt via het speciaal damprogramma op de website www.playok.com. Ook vanuit Nederland zullen de twee in de diepte getraind worden door GMI Eduard Autar en Leo Aliar. De afvaardiging is hoofdzakelijk tot stand gekomen door het kabinet van de president, HJ de Vries en de DR-leden van Nickerie.

error: Kopiëren mag niet!