‘Combineer studie met sport’

combineer1
combineer‘Combineer studie met sport’. Zo heet het nieuwe pilot-project dat op initiatief van de onderwijsinspectie in Moengo werd gelanceerd. Het zal uitgedragen worden door het Moengo Netwerk in het district Marowijne. Volgens onderwijsinspecteur Remy Clenem is dit project bedacht om verandering te brengen in de schoolprestaties van de kinderen in het district, aangezien dat het afgelopen schooljaar slecht is geweest. De onderwijsinspecteur gaf ook aan dat een ieder betrokken zal worden bij dit project: leerkrachten, leerlingen en ouders.
Bij de lancering van het project waren aanwezig parlementariër Ronnie Brunswijk, de minister van Justitie en Politie Edward Belfort en de minister van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), Falisie Pinas. Zij bemoedigden de scholieren om hun best harder te doen op school en meer doorzettingsvermogen te hebben. Zo is de minister van Justitie en Politie een uitdaging aangegaan met de scholieren om hen aan het eind van de eerste en tweede kwartaal met SRD 10.000 te belonen als zij per klas alleen blauwe cijfers hebben gehaald.
Bij de lancering van het project werden er sporters gehuldigd waaronder Migeul van Assen. Volgens Clenem is het de bedoeling om het project uit te breiden naar andere plaatsen in het district.
DA

error: Kopiëren mag niet!