Brandweer voorkomt brand vier panden

Brandweer voorkomt brand vier panden.1De brandweer van Nickerie heeft door kordaat optreden, vier panden die dichtbij elkaar staan in de Wilhelminastraat, kunnen redden van brand. De brandweer kreeg om 13.00 uur melding van een brand aan de Wilhelminastraat en is toen gelijk uitgerukt met drie blusvoertuigen en een tankwagen. Volgens adjunct brandmeester Steven Sibilo begon de brand aan de achterzijde van de loods van Tjon-Tjauw-Liem. Het gaat om een verlaten pand. Al gauw was het vuur verspreid aan de binnenzijde en over het dak waarop het veel dorre bladeren lagen. De brandweer heeft een raam moeten forceren om de brand aan de binnenzijde van het gebouw te blussen. Het pand is gedeeltelijk afgebrand. Drie belendende konden worden gered. Ex-districtscommissaris Laksminarain Doebay die in één der belendende gebouwen woonachtig is, is vol lof over de brandweer dat zij binnen zestig seconde na melding kon arriveren op de locatie. Ook brandweerlieden, die vrij waren van dienst, hebben meegeholpen om het vuur te doven. Er was een duidelijk signaal van teambuilding. Sibilo doet een beroep op de gemeenschap om geen gras her en der te verbanden en in geval van calamiteiten meteen de brandweer in te schakelen. “Elke seconde telt bij een brandmelding”, zegt hij.

error: Kopiëren mag niet!