Bezoek Wipo en IDB aan Justitie en Politie

Bezoek vertegenwoordigers WIPO en IDB aan minister Justitie en Politie  1
Bezoek vertegenwoordigers WIPO en IDB aan minister Justitie en Politie  2
Bezoek vertegenwoordigers WIPO en IDB aan minister Justitie en Politie  3In verband met een joint missie die in Paramaribo gehouden wordt van 13-17 oktober kreeg de minister van Justitie en Politie (Juspol), Edward Belfort, op maandag 13 oktober bezoek van twee vertegenwoordigers van de World Intellectual Property Organization (Wipo) en één van de Inter -American Development Bank (IDB) .
De IDB ondersteunt de wetgevingsactiviteiten die de Competitiveness Unit Suriname (CUS) onder de vicepresident van de Republiek Suriname uitvoert voor het verbeteren van het investeringsklimaat in Suriname. Er zijn vijftien wetten geïdentificeerd en drie van deze wetten regarderen het ministerie van Juspol. Het gaat om de Wet Intellectuele Eigendom, Wet op Bescherming van Traditionele Kennis en de Auteurswet. In dit kader heeft de delegatie, bestaande uit het hoofd van de Caribische sectie van Wipo (Carol Simpson), Paul Regis (lid van de Wipo) en de intellectuele eigendommenspecialist van de IDB (Ignacio de León), een onderhoud gehad met de justitieminister. Sieglien Burleson en twee andere functionarissen van de CUS waren hierbij aanwezig.
Wipo wil op grond van de wetten ook als partner de nodige ondersteuning geven aan het Bureau Intellectuele Eigendom van het ministerie van Justitie en Politie. “Er is geconstateerd dat Suriname hulp nodig heeft in het maken van de wetten en binnen deze samenwerking kan er gewerkt worden aan capaciteitsversterking , betere infrastructuur, publieke awareness alsook trainingen”, haalde het hoofd van de CUS, Sieglien Burleson, aan.
Minister Edward Belfort maakte duidelijk dat hij voorstander is van wetsproducten die goed functioneren. Hij is daarom blij met de aangeboden technische ondersteuning van zowel de Wipo als de IDB. Delegatieleider Carol Simpson nam tijdens de meeting direct de vrijheid om de minister alvast te interesseren voor een meeting in februari 2015 in Jamaica. Verder is het Bureau Intellectuele Eigendom door de Wipo uitgenodigd om te participeren aan een subregionale seminar op 16 en 17 oktober in Belize.

error: Kopiëren mag niet!