Surinamer maakt loodzware Ironman Barcelona af

1 Ramcharan 2
1 Ramcharan 1Op zondag 5 oktober heeft de 42-jarige drs. Ashwin Ramcharan, ondernemer en vader van twee kinderen, wederom een opmerkelijke prestatie geleverd door de Ironman triathlon in Barcelona, Spanje, te finishen in 13 uur en 57 minuten. De aanvraag om bijgeschreven te worden ligt bij de Guinness book of records organisatie. De Ironman triathlon bestaat uit 3.8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42.2 km rennen (een volle marathon), allemaal in ‘one go’.
De Ironman staat hiermee bekend als een meedegenloos sportevenement waarbij niet alleen tranen rollen bij de finish, maar ook grote gevaren loeren tijdens de race. Dit jaar nog overleed een 41-jarige Nederlandse atleet aan een hartstilstand tijdens het zwemmen in Barcelona. De in Nickerie geboren Ramcharan zat samen met hem in dezelfde leeftijdsgroep. De triathlon sport is een zeer elitaire sport in Suriname, slechts een kleine groep beoefent deze sport. “Ik hoop hiermee the triathleten in Suriname een hart onder de riem te steken om mooie internationale prestaties neer te zetten en de sport in Suriname onder de aandacht van een veel breder publiek te brengen. We hebben als Surinamers veel in huis en we moeten ervoor gaan!”, aldus Ramcharan die woonachtig is in Hong Kong.
Met het afronden van de Ironman Barcelona heeft de in Suriname geboren Ramcharan voor de derde keer een unieke internationale prestatie geleverd. In november vorig jaar rondde hij de 100 km Trailwalker in Hong Kong af met zijn team, in 26 uur en 34 minuten. In april van dit jaar deed hij mee aan de Ironman 70.3, de “halve” Ironman in Putrayaja Malaysia en zette hij een tijd neer van 7 uur en 39 minuten. De heer Ramcharan is hiermee de eerste Surinamer die sinds de oprichting van de wereld beroemde Ironman organisatie in 1978, zowel de Ironman 70.3 als de volle Ironman in 1 jaar tijd heeft weten te af te ronden. Over wat zijn volgende stap is, zegt Ramcharan: “Ik zoek nu een grotere uitdaging, een Ironman race in Zuid-Amerika, Brazilie, Panama of Costa Rica staan op de short list. Ook een race door de Himalaya’s staat in de planning. Mijn droom is om ooit een Ironman te doen met mijn 2 zonen!”. Ramcharan werd gesponsord door Ignaz Ahmedali van het Surinaams bedrijf Fairali Engineering & Consultancy.

error: Kopiëren mag niet!