Nordin Wooter moet diasporavoetballers opsporen

1 WooterWooter Academy van de oud-profvoetballer Nordin Wooter heeft de gedelegeerde bevoegdheid van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) om voetballers van Surinaamse afkomst op te sporen en te interesseren om uit te komen voor de nationale voetbalselectie van Suriname. Dit natuurlijk als de kwestie van de dubbele nationaliteit het parlement van Suriname passeert. Wooter is de manager van het project “Suriname op weg naar het WK 2018”. De oud-Ajacied Wooter zal tot aan de wetswijziging in verband met de dubbele nationaliteit, voor de SVB een aantal activiteiten organiseren zoals een informatiebijeenkomst, een trainingskamp en enkele officieuze interlands. Alle activiteiten zullen plaatsvinden op data die door de FIFA zijn gereserveerd voor interlands.
Drie spelers al gereageerd
Intussen zijn door tussenkomst van Wooter meer dan honderd brieven de deur uitgegaan naar profvoetballers van Surinaamse afkomst. Deze voetballers moeten dan reageren naar Wooter indien ze geïnteresseerd zijn onder de vastgestelde voorwaarden voor Natio uit te komen. Drie spelers van de Nederlandse Jupiler League-club FC Oss hebben al positief gereageerd op de brief van Wooter. Deze zijn Genaro Snijders, Lorenzo Pique en de bekende Rodney Ubbergen. Doelman Ubbergen is in het verleden met de Suriprofs al naar Suriname geweest. Hij is best wel enthouasiast om voor Natio te spelen. Op zijn twitter-page benadrukt hij dat ook. Ubbergen is momenteel de derde doelman van FC Oss. Voor dit seizoen heeft hij nog niet plaatsgenomen op de bank of op het veld. Sneijders heeft door een enkelblessure nog niet gespeeld, terwijl Pique een vaste waarde is in de Osse defensie.
Wooter Academy
De Wooter Academy organiseert trainingskampen en clinics voor jeugdvoetballers in en buiten Nederland. “Trainen als profs met de profs” is een van de projecten van deze Academy. De Academy leidt voetballers, zowel jongens als meisjes, op tot 23 jaar. Meestal worden deze talenten overgenomen door Nederlandse Eredivisie en Eerstedivisieclubs. Wooter was in de jaren 90 de bekende man met de dreadlocks bij Ajax samen met Kiki Musampa. Hierna speelde Wooter ook voor onder andere Real Zaragoza en Panathinaikos.
Project met FCS Nacional mislukt
Van 2010 tot 2012 was Wooter voorzitter van FC New Amsterdam, voortgekomen uit het in 2004 uit een fusie ontstane SC Nieuwendam en zijn organisatie ‘Masters of the Game’, waarbij hij samenwerkte met onder meer zijn voormalige Ajax-teamgenoten Kiki Musampa en Tarik Oulida. Met FC New Amsterdam wilde hij in 2011 een filiaal openen in Suriname, door samen te werken met de FCS Nacional van Hemant Jaikaran. Dit zou gebeuren onder de stichting Players First. Er zou een nieuw team opgericht worden, te weten FC New Nacional, welke mee zou doen aan de U-15 competitie van de SVB. Op papier was alles vrijwel rond en zou Suriname haar eerste professionele voetbalschool krijgen. Maar later in datzelfde jaar werd Wooter door de rechtbank in Zwolle (Nederland) failliet verklaard, waardoor dit project niet meer van de grond kwam. Ook zijn club New Amsterdam werd failliet verklaard. Sinds 2012 werkte Wooter als techniektrainer voor de jongste jeugdspelers bij Ajax. Nu probeert hij met zijn Wooter Academy er weer bovenop te komen.

error: Kopiëren mag niet!