OS II Albina overgedragen aan Minov

Oplevering OS II Albina.1
Oplevering OS II Albina.2
Oplevering OS II Albina.3De wens van de bewoners van Albina voor nog een openbare school is in het weekend in vervulling gegaan. Op zaterdag 4 oktober droeg minister Rabin Parmessar de OS II Albina officieel over aan zijn collega minister van Onderwijs en Volksontwikkeling, Ashwin Adhin. De buurtbewoners en leerkrachten aldaar zijn erg blij met deze aanwinst, omdat de kinderen nu in hun eigen buurt naar school kunnen.
De bouw van deze complete nieuwe school is onderdeel geweest van het Crashprogramma Scholenbouw. Het crashprogramma is in 2012 begonnen. Voor de ontwerpen is gebruik gemaakt van standaardbouwtekeningen, die waar nodig zijn bewerkt. Conform de overeenkomst zijn in eerste instantie acht leslokalen gebouwd met bijbehorende ruimtes, zoals een kantoorruimte, berging, mediatheek en toiletgroepen. Tijdens de bouw bleek dat de acht lokalen niet voldoende zijn. Hierop zijn op verzoek van het ministerie van Onderwijs nog vijf lokalen gebouwd als meerwerk. De bouwwerkzaamheden zijn uitgevoerd door het Bouw, Schilder & Civieltechnisch bedrijf Het TEAM en de directievoering is gedaan door het ministerie van Openbare Werken. De totale kosten voor de bouw en alle bijkomende werken bedroeg ruim SRD 2 miljoen en zijn gefinancierd uit de begroting van het ministerie.
De bijdrage van het ministerie van OW bij het scholenbouwprogramma is aanzienlijk. Zo heeft het ministerie dit jaar in de verschillende districten reeds opgeleverd de werkzaamheden aan onder andere het VWO 4, een lagere school te Goejaba, de Swami Wirjanandschool en de Blufpandschool. Op schema staan nog de oplevering van de MSA Nooranischool en een openbare school te Kwamalasamutu.
Bij de overdracht sprak de minister de hoop uit dat de nieuwe school nog lang en netjes mag blijven. Het directoraat Openbaar Groen te Marowijne zal waar nodig ondersteuning bieden voor het schoonhouden van de school.

error: Kopiëren mag niet!