Landbouwers Alkmaar vragen LVV minister aandacht voor slechte infrastructuur

Dagelijks doen landbouwers in Alkmaar via zulke bruggetjes de oversteek naar hun landbouwgronden
Dagelijks doen landbouwers in Alkmaar via zulke bruggetjes de oversteek naar hun landbouwgronden
Landbouwers in Alkmaar vragen de minister van Landbouw Veeteelt en Visserij, Soeresh Algoe aandacht te besteden aan de slechte infrastructuur. De landbouwers kunnen hun landbouwgronden niet bereiken, omdat de overheid infrastructurele werkzaamheden heeft laten stilleggen.
Ruim twee jaar terug begon de overheid met het aanleggen van doorgangswegen, zodat de landbouwers hun gronden makkelijker konden bereiken. Het project is niet afgerond, waardoor de landbouwers enorme last ondervinden bij het doen van hun werk.
Voordat de overheid met het project startte, konden de landbouwers hun percelen wel bereiken. ‘’Wij hadden eerder goede begaanbare wegen. Er zijn aannemers komen graven op deze wegen. Ze zeiden dat ze de weg zouden maken, maar ze hebben niets anders gedaan dan de weg open gegraven en het zo achter gelaten’’, legt landbouwer Ashwin Gangadien uit. Hij zegt dat in plaats van een weg er een goot is ontstaan. Bij regenval vult deze zich met water, waardoor het onmogelijk is om de landbouwgronden te bereiken. Oogsten lukt niet meer. “Wij hebben duizenden geïnvesteerd in de tuinbouwsector en hebben geen cent winst gemaakt’’, vertelt Gangadien, terwijl hij wijst naar de tientallen watermeloenen die door wateroverlast niet meer kunnen worden geoogst en verkocht.
Zowel full time landbouwers als part time landbouwers klagen over het niet afgemaakte project van de overheid. ‘’Wij planten hier watermeloenen, tomaten, peper, boulangers en ga zo maar door. Het is gewoon ellendig voor ons dat we niet eens onze eigen percelen kunnen betreden. Vroeger kwamen we met de auto. Nu moet je oppassen dat je niet tuimelt in een goot’’. De landbouwers doen een beroep op de overheid om het project af te ronden, zodat ze uit hun lijden worden verlost. ‘’Wij hebben al gezorgd voor goede ontwatering en irrigatie. Wat nu gedaan moet worden is de weg. Bovendien moeten de bruggetjes vervangen worden met duikers. Er zijn al duikers gekocht door de aannemers, maar ze hebben het nooit gebruikt. Die kunnen wij dan gebruiken, zodat we ongestoord verder kunnen’’, oppert Gangadien. Hij hoopt dat de minister met een oplossing komt.
ASP

error: Kopiëren mag niet!