Hindelaya afgestraft door SCV in laatste 20 minuten

Bijna 70 minuten stond de verjongde Hindelaya met 1-0 voor tegen SCV in de LSO Eersteklasse wedstrijd, maar de ploeg van de Rahemalweg verzuimde de 2-0 en 3-0 te scoren ondanks de vele doelrijpe kansen. Omdat zij dit naliet, kreeg ze de rekening betaald in de laatste 20 minuten van de wedstrijd. Sportclub Vredenburg (SCV) scoorde in de periode 5 keer en won de partij met 1-5. Op papier moest SCV nooit in problemen komen. De ploeg is heel erg versterkt met toppers van Jong Rambaan en BMD 1. Spelers als onder andere verdediger Ray Kaseroen (Jong Rambaan) en de middenvelders Romeo ‘Moeder’ Ceder en Serfio Aloekoe (BMD1) zijn de ploeg komen versterken. Maar toch kwam Hindelaya op een 1-0 voorsprong door een autogoal van Kaseroen. Hierna kreeg Hindelaya nog twee levensgrote scoringsmomenten, maar de jeugdige spitsen misten ervaring om de voorsprong te vergroten. Daarentegen was SCV heel erg gevaarlijk met de afstandschoten van de behendige Ritesh Naigi. Echter kon deze doelman Vinod Ramgoelam niet verslaan. In de tweede helft hadden we hetzelfde spelbeeld, tot de 68ste minuut. Toen brak de supersnelle Miguel Hill het ijs bij SCV door de 1-1 te scoren. Hierna maakte de Fransman Roche Kwasie de 1-2 voor SCV, waarna Hill de 1-3 scoorde. Kwassie schoot in de 84ste minuut de 1-4, terwijl Hill in de 87ste minuut zijn hattrick completeerde; eindstand 1-5. Eerder op de dag won FC ADO met 2-1 van BKV door doelpunten van Kevin Soekari en Piemoe Wens. Voor BKV scoorde Gregory Clemens.
In de Tweedeklasse drukte SV Amor meteen zijn stempel. In haar eerste wedstrijd won ze met 5-2 van Jong Jivan Jotie 2012. De ruststand was 3-1. Gerzinho Lentin (3x) en Silvano Mijnals (2x) scoorden voor Amor. Radjinderkoemar Rattan en Amrish Mangrey scoorden voor Jong Jivan Jotie 2012. HVV, die een comeback heeft gemaakt bij de LSO, verloor met 0-3 van Caravan. Gregory Amoida, Shilton Grootfaam en Wishaal Parmessardin scoorden voor de ploeg van de Verlengde Welgedacht C-weg.