‘Dit is een vodje’

front“Dit boek is een leerboek en ik vraag mij af als dit nou een boek is waaruit mijn kind de nodige kennis moet halen om zich voor te bereiden op de maatschappij”. Dit gaf een gebelgde ouder Radja Ramdhani aan de krant door naar aanleiding van leerboeken die verstrekt zijn aan zijn zoon. Het geheel lijk op een pak, dat van alle kanten gescheurd is en waarbij er ook pagina’s ontbreken. Volgens Ramdhani is het een trieste zaak dat zijn zoon moet werken uit een leerboek dat gedrukt is in 1990. Daarnaast moet zijn het boek delen met andere klasgenoten. Zelfs van deze gescheurde en besmeurde exemplaren heeft MINOV niet voldoende, klaagt de ouder. Er zijn voor miljoenen schoolboeken aangeschaft, waarvan grote delen in magazijnen liggen te rotten, omdat ze niet aangepast zijn aan het onderwijs. De boeken die wel bruikbaar zijn worden niet vervangen en moeten kinderen van haast alle scholen het doen met gekopieerde, gescheurde en gevlekte boeken.
Volgens de ouder worden kinderen voorgehouden hun best te doen op school, maar het belang van het kind wordt niet voorop gestel. Er zijn ouders die elk jaar geconfronteerd raken met dit probleem maar om rancuneuze handelingen die gepleegd zullen worden naar kinderen te vermijden, liever niets zeggen. De ouder gaf aan heel veel respect te tonen voor de leerkrachten die hun best doen de nodige leerstof over te brengen. Volgens de ouder is zijn zoon niet gemotiveerd om na schooltijd huiswerk te maken.
Ramdhani gaf ook aan dat hij het schoolhoofd confronteerde met het boek. Het hoofd legde uit dat het om een kwestie gaat waar hij vaker aan de bel heeft getrokken. Echter zonder resultaat.
De ouder sprak de hoop uit dat andere ouders die dit ook meemaken het belang van hun kind voorop stellen en opkomen voor hun rechten.

error: Kopiëren mag niet!