Meer dan 200 deelnemers op Caribbean Week of Agriculture 2014

Caribbean Week of Agriculture 2014 van start.1De Caribbean Week of Agriculture 2014 is gisteren van start gegaan. Suriname treedt dit jaar op als gastland van de Caribbean Week of Agriculture 2014 die duurt van 6 tot 12 oktober. De organisatie is in handen van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij in samenwerking met het Caricom Secretariaat. Minister Algoe van LVV zegt in gesprek met Dagblad Suriname dat dit evenement voor het eerst door Suriname wordt georganiseerd. Tijdens deze Caribbean Week of Agriculture (CWI) zullen er ministeriële meetings, seminars en workshops worden gehouden. Volgens de LVV-minister is dit evenement een kans voor de Surinaamse producenten om internationaal te kunnen aantonen wat zij in staat zijn te produceren. Ook zullen er veldbezoeken worden afgelegd aan verschillende bedrijven, zodat de internationale markt de Surinaamse producten leert kennen. Algoe en met name het ministerie van LVV stimuleert de kleinlandbouw (familielandbouw). Echter is Algoe van mening dat familielandbouw in coöperatieverband moet worden uitgeoefend, zodat er goede coördinatie is. Goede coördinatie zal vervolgens resulteren in export naar het buitenland. De manager van het CWI-evenement tevens beleidsadviseur van ministerie van LVV, Philip Tjong A Tjoi, zegt dat er meer dan 200 buitenlandse deelnemers zich hebben geregistreerd voor deelname. Tijdens dit evenement wordt er een agrarische tentoonstelling en een beurs (Suriname Agro Food Event- SAFE) gehouden. Het ministerie wil deze beurs jaarlijks herhalen, zodat het door de vele buitenlanders als een internationale agrarische beurs wordt gekend.
Farzana Abdoel

error: Kopiëren mag niet!