Gebrek aan plaatsingsmogelijkheid voor schoolrijpe driejarigen

Veel ouders hebben hun driejarigen kinderen niet op een school kunnen plaatsen. De kleuterklassen zijn al vol met kinderen van vier jaar. Slechts enkele peuters van drie jaar hebben een plek gekregen. Deze ouders zijn teleurgesteld. Een ouder vraagt zich af waarom het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) met de screening is begonnen, ondanks het tekort aan plaatsingsmogelijkheden voor peuters. Een groot deel van de driejarige kinderen is nog niet ingeschreven op een school. Een ander deel is te ver van huis op een school geplaatst. De rest moest, wegens gebrek aan plaatsingsmogelijkheid, naar huis keren. De inschrijving van driejarige peuters, geboren tussen 1 januari en 31 maart, heeft een vlot verloop gehad. Echter hebben niet alle peuters een plaats gekregen.
De leiding van het Minov heeft pupillen die na 31 december vier jaar oud worden, de mogelijkheid geboden om deel te zijn van het basisonderwijs middels een ingestelde projectgroep ‘Schoolrijpe kinderen’. In het kader van het project ‘Schoolrijpe kinderen’ zijn de driejarige kinderen op enkele aspecten gescreend: motivatie, taakgerichtheid, concentratie, zelfstandig werken, werktempo, spelgerichtheid, spelkwaliteit en samen spelen.
Farzana Abdoel

error: Kopiëren mag niet!