Covab luidt schooljaar 2014-2015 in

COVAB luidt schooljaar 2014-2015 in.2Gisteren werd het nieuw schooljaar 2014-2015 bij de Centrale Opleiding voor Verpleegkundigen en Aanverwante Beroepen (Covab) officieel ingeluid. Aan studenten werd voorgehouden het gedrag welke zij moeten vertonen bij het beoefen van hun beroep. Bij de officiële opening werd er ook een thema gekoppeld, “Zorgverlening, de tijd voor bezinning en verandering”. Volgens Haidy Cooman, onderwijsmanager van Covab, is deze opleiding voortdurend in ontwikkeling en de vraag naar meer en goed opgeleide verpleegkundigen neemt toe. Verder legt deze ontwikkeling een enorme druk op het onderwijs en de beroepspraktijk waar de kennis gepraktiseerd wordt.
Bij de opening zijn ook de Studenten van het jaar 2013-2014, Marshiano Paulus en Sandra Samalobie, bekendgemaakt. Paulus is uitgeroepen tot Ziekenverzorgende van het jaar 2013-2014 en Samalobie tot Verpleegkundige van het jaar 2013-2014. Volgens Gail Molijn van de afdeling Voorlichting wordt er elk jaar een Student van het jaar benoemd. ‘Het is een manier om andere studenten te motiveren. Het gaat niet even gemakkelijk, maar wij willen hun gemotiveerd houden om zo op hun eindbestemming te geraken’, aldus Molijn.
Volgens Molijn moet de keus voor de opleiding van verpleegkundigen en ziekenverzorging een roeping zijn. Het beroep van verpleegkundige moet men met liefde uitoefenen en men moet niet schromen als men geroepen is. ‘De vraag naar zorg op hoog niveau is groot en gewild en de samenleving verlangt naar een zorg van kwaliteit. De patiënt van voorheen is niet patiënt van nu. Wij verwachten ook van onze studenten dat zij zich openstellen voor veranderingen’, aldus Molijn.
Volgens Cooman is er behoefte aan verpleegkundigen en het streven is ook gericht om naar een schoolcultuur te gaan die ruimte biedt voor echte vaktalenten en waarbij kwetsbare studenten de nodige aandacht krijgen die zij verdienen.
DA

error: Kopiëren mag niet!