Aantal overvallen stijgt binnen een week met 188%

In de laatste week van september zijn de criminaliteitscijfers plotseling schrikbarend toegenomen. Dat blijkt uit statistieken van het Korps Politie Suriname (KPS). Uit statistieken van de periode 23 september tot en met 29 september blijkt dat het aantal berovingen van 10 naar 16 is gegaan, goed voor een stijging van 60%. Het aantal overvallen zijn van 9 naar 26 gegaan, dat goed is voor een stijging van 188%. Inbraken zijn ook toegenomen en wel van 46 naar 61, een stijging van 32%. “Vanaf het aantreden van de regering Bouterse-Ameerali is de criminaliteit schrikbarend toegenomen. En dit is steeds onder de aandacht gebracht van de autoriteiten, maar in plaats van acties te ondernemen is er steeds gefraudeerd met statistieken”, reageert VHP parlementariër Sheilendra Girjasing. Hij zegt dat zowel onder ex-minister Martin Misiedjan als onder Edward Belfort er sprake is geweest van wanbeleid als het aankomt op het criminaliteitsvraagstuk. “Er is steeds sprake van onwil, onmacht en onkunde onder deze ministers. Zaken worden steeds verbloemd”. Girjasing zegt dat het hem reeds op 1 oktober bevreemdde dat president Desi Bouterse tijdens de jaarrede met geen woord repte over de toenemende criminaliteit die steeds ergere vormen aanneemt. Volgens hem bevindt Suriname in haar diepste punt als het aankomt op het veiligheidsgevoel van de burgerij. “En dit is wat de machthebbers willen. Zij willen het volk in haar greep houden. Het volk moet steeds bang zijn”. De parlementariër zegt verder dat de dood van het echtpaar Dahoe dat in een brand is omgekomen, de schuld is van het wanbeleid van het ministerie van Justitie en Politie. “De president had in het tweede regeringsjaar aangekondigd dat er een dievenijzervrije periode zou komen, maar de enige waarheid is dat de criminaliteit steeds verder is gaan stijgen en de mensen zich dubbel zijn gaan beveiligen”. Volgens hem wordt het tijd dat werkelijk de juiste man op de juiste plaats wordt gezet, omdat de samenleving zich niet veilig meer voelt. Het lukte de redactie niet om commentaar te krijgen van de coalitie. Leden van de coalitie weigerden een reactie te geven op dit vraagstuk.
ASP

error: Kopiëren mag niet!