Madrid bevestigt eerste Europese besmetting ebola

Volgens de minister zijn alle protocollen van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO gevolgd. De besmette vrouw was op vakantie gegaan nadat de ebolapatiënt die zij in Madrid behandelde, een Spaanse geestelijke, op 25 september overleed.
Zij zou maar twee keer in de kamer van de geestelijke zijn geweest. Vijf dagen na het overlijden van de priester werd de vrouw ziek. De 44-jarige vrouw ging vervolgens zelf naar het ziekenhuis in haar woonplaats Alcorcón, bij Madrid. Dat meldde de krant El Pais. Zij is getrouwd en heeft geen kinderen.
Spoedzitting
Het crisisteam van het ministerie is in spoedzitting bij elkaar gekomen. De besmette vrouw werkt in het Madrileens ziekenhuis Carlos III. Ze verzorgde daar de met ebola besmette Spaanse priester Manuel García Viejo. De man was vanuit Sierra Leone overgebracht naar een ziekenhuis in de Spaanse hoofdstad.
García Viejo was het tweede Spaanse slachtoffer van de uitbraak van ebola in West-Afrika. De missionaris Miguel Pajares overleed half augustus in een ziekenhuis in Madrid, nadat hij in Liberia met het ebolavirus was besmet. 30 verpleegkundigen en artsen die de twee geestelijken hebben behandeld, worden in de gaten gehouden.

error: Kopiëren mag niet!