Leeuwen brullen als laatst bij Presidents Cup

1 Leeuwen 1
1 Leeuwen 2
1 Leeuwen 3Het is Inter Moengotapoe niet gelukt om de 5de Presidents Cup oprij te winnen. Voor de 8ste keer achter elkaar stond de club van voorzitter en speler Ronnie Brunswijk in deze cup. Weliswaar was de persoon naar wie deze wedstrijd vernoemd is, niet aanwezig in het Andre Kamperveenstadion zaterdag. President Desi Bouterse liet zich vertegenwoordigen door vicepresident Robert Ameerali. Terwijl de SVB de schorsing van Ronnie Brunswijk voor deze wedstrijd nietig had verklaard, zodat hij mee kon doen als speler, lukte het Brunswijk dit keer niet om de hoofdprijs te pakken. Uitgerekend Leo Victor stak hen een stokje voor. In de transferperiode nam Brunswijk de beste spelers van Leo Victor over, te weten Albert Nibte en Romano Holtuin. Maar de Presidents Cup verloren de leeuwen niet aan Brunswijk. Dit keer versloegen ze Inter Moengotapoe inclusief Romeo Bravo. Na een 1-1 eindstand was Leo Victor beter bij het trappen van de penalty’s.
Brunswijk mist penalty
Dat de straf van Brunswijk nietig werd verklaard, heeft heel veel stof doen opwaaien binnen onze voetballerij. Veel voetballiefhebbers hebben het vertrouwen verloren in dit SVB-bestuur, terwijl ook vele arbiters nu gedemotiveerd zijn. Brunswijk kreeg een straf van 2 jaar wegens het molesteren en mishandelen van scheidsrechter Winston Riedewald. Het SVB-tuchtcollege strafte hem voor 2 jaar, maar het SVB-bestuur vernietigd deze straf. Riedewald heeft na deze maatregel van de SVB meteen bedankt als scheidsrechter bij de moederorganisatie. Het is een ieder bekend dat Brunswijk aan de wieg heeft gestaan bij de formatie en propagandavoering van dit SVB-bestuur tijdens de verkiezingen vorig jaar. Inter startte de wedstrijd goed. Brunswijk kreeg een levensgrote kans om Inter op 2-0 te brengen. Maar een vrije schop vanaf de 11-meter stip schoot de 50-plusser naast. Via Stefano “Boeroe” Rijssel kwam ze toch op een 1-0 voorsprong.
Leeuwen brullen in tweede bedrijf
Leo Victor gaf niet op. De opgevoerde hoofdprijs van US$ 25.000 konden ze heel goed gebruiken om hun stadion te Wi Kontren af te bouwen. De verliezer zou US$ 10.000 krijgen. Miguel Cronie gaf een pass aan de Moengonees Arzinio Poina, die de gelijkmaker scoorde voor Leo Victor. Dit gebeurde toen Brunswijk al gewisseld was. Hierna werd er niet meer gescoord. In de penaltyserie scoorde de leeuwen alle 5, Inter mistte via de speler Giovanni Asabigie. Zijn inzet werd gestopt door de nieuwe Leo Victor-doelman, Curbian Landolf. Vicepresident Ameerali overhandigde na de wedstrijd de US$ 10.000 en semikampioenstrofee aan Inter-aanvoerder Ronnie Brunswijk, Leo Victor’s captain Zhirvano Darson kreeg de US$ 25.000 en kampioenstrofee. Met deze wedstrijd is het nieuw seizoen van de SVB geopend.

error: Kopiëren mag niet!