Krishnadath legt wetsvoorstel dubbele nationaliteit op bord 51 DNA-leden

SVB-voorzitter John Krishnadath
SVB-voorzitter John Krishnadath
De voorzitter van de Surinaamse Voetbalbond (SVB), John Krishnadath, heeft het uitgewerkte wetsvoorstel over de dubbele nationaliteit voor personen uit de diaspora gelegd op het bord van alle 51 parlementariers van De Nationale Assemblee (DNA). Enkele maanden geleden had hij dit voorstel ook al ingediend bij DNA-voorzitter Jenny Simons als ingezonden stuk, maar dit is nooit op agenda geplaatst. Nu hoopt Krishnadath dat de de parlementariers de uitdaging aangaan om dit voorstel als initiatiefwet, individueel of als groep, in te dienen. Het voorstel houdt niet alleen in het verlenen van de dubbele nationaliteit aan sporters, maar ook aan andere diaspora personen van andere sectoren en instanties. Het voorstel is op initiatief van de SVB tot stand gebracht door een aantal hoog opgeleide juristen binnen en buiten Suriname.
Huiswerk al gemaakt
De SVB wil, indien de dubbele nationaliteit wordt aangenomen door het parlement, al meedoen voor een plaats op WK 2018 in Rusland. De kwalificatiewedstrijden hiervoor starten medio 2015. Het antwoord op de vraag die veel DNA-leden en andere regeringstoppers nu stellen, heeft de SVB al. Dat is of de sporters in diaspora wel voor de Surinaamse selectie willen spelen. De SVB heeft een onderzoek gestart in Europa, waarbij profvoetballers in diaspora worden gevraagd of ze willen uitkomen voor Natio. Dit onderzoek staat onder leiding van Nordin Wooter (oud-Ajaxied) en enkele andere ex-profvoetballers. Er is reeds aan meer dan 100 profspelers per brief gevraagd of ze uit willen komen voor Suriname als de voorwaarden daartoe aanwezig zijn. ‘De reacties zijn zeer goed. Deze voetballers zoeken ook naar andere diasporavoetballers die interesse hebben voor dit initiatief’, legt SVB-voorzitter John Krishnadath uit.
Onofficiele Natio
De volgende fase nadat de profs gereageerd hebben op de brieven, is dat er een onofficiele nationale selectie gevormd zal worden. In dit team zullen ook Surinaamse jongens zitten die aan de criteria zullen voldoen. Intussen zijn er ook oefenwedstrijden gepland die dit onofficiele Natio zal moeten spelen.

error: Kopiëren mag niet!