FC ADO wint seizoenopener van BKV

Het verjongd team van FC ADO won haar eerste wedstrijd in de Eersteklasse van de LSO met 2-1 van BKV (foto: Regillio Derby)
FC ADO en BKV hebben zondagochtend de nieuwe competitie van de Livorno Sportorganisatie (LSO) geopend. Na de speeches en aftrap, floot scheidsrechter Jermain Elskamp voor start van deze Eersteklassewedstrijd. FC ADO, die dit jaar haar spelersarsenaal heeft veranderd en flink verjongd, speelde een frisse partij. BKV moest het meer hebben van zijn ervaring. Vooral de kleine Anfernee Bernadin was een doorn in het oog van de verdediging van BKV. Beide ploegen kregen genoeg kansen om een voorsprong te nemen in de eerste helft, maar het was FC ADO die vlak voor rust als eerst scoorde. Aanvoerder Kevin Soekari pegelde een vrije trap hard in het doel van BKV (1-0). In de tweede helft ging BKV fel in de aanval. Een verre ingooi van Elmo Waker in de 75ste minuut maakte dat de ingevallen Gregory Clemens BKV naar 1-1 kon koppen. Hierna ontbrak er een mooie strijd, waarbij de overwinning aan beide kanten kon opgaan. Maar de jonge ADO bleek over iets meer conditie te beschikken in de laatste 5 minuten, waarbij Piemoe Wens met een strak schot de 2-1 binnenschoot.