Dak woning volledig weggerukt door rukwinden

1rukwinden1
1rukwindenHet complete dak van een woning is zaterdagmiddag omstreeks 04.00 uur weggewaaid door rukwinden in het ressort Uitvlugt. Het betreft een stenen laagbouwwoning. De woning wordt bewoond door de 100-jarige D.E. en diens zoon. Ten tijde van de rukwinden waren de bewoners niet thuis. Er was sprake van rukwinden, omdat er in het ressort planten, reclameborden en andere zaken omver zijn gewaaid. Jerry Slijngaard, coördinator van het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing (NCCR), bevestigt dit geval. Hij geeft aan dat inderdaad de melding is ontvangen. NCCR rukte terstond uit om zich ter plaatse te oriënteren. Volgens Slijngaard betreft het een woning die getroffen is door rukwinden en is er geen sprake van persoonlijke ongelukken. Hiervoor zijn zevenentwintig woningen van de Sewsieghgarweg, Pt. Paltan Tewarieweg en de Lachminarainweg getroffen door hevige rukwinden in het ressort Livorno. Een woning aan de Warakoeweg heeft behoorlijke ravage opgelopen. Een boom is door de rukwinden ontworteld en is vervolgens op het huis terecht gekomen. Ook bij deze hevige rukwinden deden er zich geen persoonlijke ongelukken voor. In een week tijd zijn twee ressorten getroffen door de hevige rukwinden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!