Informatie chikungunya verstrekt aan schoolleiders

Informatie chikungunya verstrekt aan schoolleidersVerschillende schoolleiders van basis- en voj-scholen hebben gisteren in het gebouw van de Kamer en Koophandel en Fabrieken (KKF) informatie verstrekt gekregen over de chikungunya-muskiet. Het besluit om een spoedbijeenkomst te houden met de schoolleiders kwam van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov). Leden van de task force in samenwerking met de afdeling Voorlichting van het BOG hebben de aanwezige schoolleiders de nodige informatie verstrekt met betrekking tot de muskiet en de ziekte zelf, het klachtenpatroon, de behandeling en de voorzorgsmaatregelen.
Aan de schoolleiders werd gevraagd niet zelf over te stappen tot het bespuiten met malathion. Malathion dat door BOG gebruikt wordt, is specifiek bedoeld voor ‘public health’ doeleinden en het bestrijden van de muskiet. Malathion die men zelf haalt in de verschillende landbouwwinkels is meer voor landbouwdoeleinden, deelde Astracia Warner, hoofd van de afdeling Milieu-Inspectie, mee aan de schoolleiders. De schoolleiders zijn geadviseerd huishoud- en mensvriendelijke middelen te gebruiken zoals ‘repellent’, ‘flit’ of een ‘citroenella-kaars’.
De schoolleiders namen in ontvangst posters, vier flesjes insect repellent om de kinderen in te smeren, en een T-shirt. Volgens Maltie Mohan van het ministerie van Volksgezondheid, hoofd van de afdeling Onderzoek, Planning en Monitoring, zal het niet blijven bij de vier flesjes. ‘Wij hebben bestellingen lopen en wij zullen de flesjes blijven verstrekken aan de verschillende scholen, zodat kinderen die niet ingesmeerd zijn door de ouders, ingesmeerd kunnen worden’, aldus Mohan. Voor de verschillende scholen zal er ook een lesbrief voorbereid worden om op een gemakkelijke manier de informatie over te dragen.
Er bestaan geen vaccinatie en tablet om het virus te behandelen. Aan de schoolleiders werd gevraagd om met zijn allen een bijdrage te leveren om het verspreiden van het virus tot een minimum te brengen.
DA

error: Kopiëren mag niet!