5 oktober 2014: Wereld Dierendag in Paramaribo Zoo

Wereld dierendag in de zooDit jaar heeft Wereld Dierendag een ietwat educatief karakter. Het thema is: meer leren en meer weten, doet beter waarderen! Kom en verbreed uw kennis over dieren. De Paramaribo Zoo gaat open om 9 uur. De toegang is gratis, laat Avanaisa Turny, hoofd Educatie Paramaribo Zoo, weten. Van 9:00- 12:00u zal in het Amfitheater een dierenspeurtocht door de scouts worden gehouden. ‘Speur in je eentje of in groepjes van maximaal 3 personen, ga op weg langs de verblijven, leer meer over de dieren en ons thema voor dit jaar.’ Wie als eerst komt die start als eerst. Aanmelden bij het Amfitheater. De uitslag zal om 12:00 uur in het Amphitheater worden bekendgemaakt. Van 09:30-11:30u wordt in de Tent Poema, dierverrijkingsactiviteiten gehouden. ‘Leer meer over dieren en hun gedrag. Maak een hert van karton met vlees erin en laat eens kijken wat de jaguar daarmee doet.’ Er zal in het Knutselhuis een dieren opstelwedstrijd worden georganiseerd door Stichting Lezen. Je kunt ook je eigen jaguar-, monki-monki- of gonini-masker maken. Van 12:00 tot 13:30 uur is er een educatieve trip door de Zoo. Rondleiding naar 4 dieren, afgesloten met een slangendemonstratie. Start bij het grote Kwatta eiland (dichtbij het Amfitheater). ‘Loop ook langs bij Natuurbeheer en WWF Guianas in het Zeeschildpadden centrum. Naast alle leerrijke activiteiten kunnen uw kinderen ook in het treintje, suikerspin eten, popcorn, een ijsje, zich laten schminken en springen in de trampoline. Verder zullen de padvinders speciaal voor u ter plekke oliebollen bakken. Mis dit allemaal niet! Kom en vier wereld Dierendag samen met ons en de dieren in de Paramaribo Zoo.’ Voor enkele van de activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd.

error: Kopiëren mag niet!