Verhoging standgelden Centrale Markt aangehouden

Het staatbesluit inzake de wijziging van marktstandgelden is aangehouden. Dit vertelt districtscommissaris Noord-Oost Mohamed Kasto aan Dagblad Suriname. De ingangsdatum van het staatbesluit is vastgesteld op 1 januari 2015. Deze beslissing is genomen door de minister van Regionale Ontwikkeling, Stanley Betterson, onderkent Kasto. Op 30 september 2014 zijn op het kabinet van de president gesprekken gevoerd met de presidentiële-adviseur, Jules Wijdenbosch, de minister van Regionale Ontwikkeling, Betterson, districtscommissaris Kasto, de marktmeester Stephanus Korendam en het bestuur van de Belangenorganisatie Centrale Markt Paramaribo (BOCMP). De gesprekken zijn gevoerd in het kader van de onrustige situatie, die na de tariefsaanpassing op de markt is ontstaan.
Het oud tarief geldt nog steeds
In een vruchtbaar gesprek zijn de drie aandachtspunten (vishal, standgelden en marktleiding) besproken en zijn er afspraken gemaakt door partijen dat het ministerie van Regionale Ontwikkeling met een verklaring zal komen over deze aandachtspunten. Dit zegt de voorzitter van de belangenorganisatie, Charlton Liew Choi. Partijen zullen nog bij elkaar komen voor een structurele oplossing, zegt dc Kasto van Noord-Oost. Het gewijzigd staatsbesluit kan niet ingetrokken worden door het ministerie van Regionale Ontwikkeling, maar kan wel aangehouden worden. Het oud tarief geldt nog steeds voor de standgelden, aldus Kasto. De marktventers die de betalingen volgens het nieuw tarief hebben gedaan, moeten hun kwitantie bewaren, zegt dc Kasto. Kasto geeft aan dat er een goede communicatie is tussen partijen, namelijk het ministerie van Regionale Ontwikkeling, de marktleiding en de BOCMP.
Farzana Abdoel

error: Kopiëren mag niet!