Jhauw gelooft in rechtvaardigheid en ziet geen verlies in kortgeding

Jhauw gelooft in rechtvaardigheid en ziet geen verlies in kortgeding 1
Jhauw gelooft in rechtvaardigheid en ziet geen verlies in kortgeding 2‘Dit tweede kortgeding dat wij hebben aangespannen tegen de Staat Suriname mogen wij niet verliezen. Er moet rechtvaardigheid zijn. Er zal niet in ons nadeel worden gesproken. Het kan niet. Dit waren de woorden van Surishopping-directeur Ramsoender Jhauw bij de gehouden protestdemonstratie gister voor het gebouw van de Griffie der Kantongerechten aan de Grote Combeweg. Zijn personeelsleden die ook aanwezig waren, boden de nodige steun gezien zij de mening ook zijn toegedaan dat het bedrijf Surishopping verliezen lijdt en geboycot wordt door de corruptieve handelingen van deze regering. Er werd door de personeelsleden ook een petitie aangeboden aan de griffier Monique Relyveld, aangezien de waarnemend president van het Hof, rechter Iwan Rasoelbaks, niet aanwezig was.
Surishopping-directeur gaf aan dat er besloten is een protestdemonstratie te voeren voor het kantongebouw om de zaak op een rechtvaardige manier te steunen. ‘Zolang wij niet het gevoel hebben dat de beslissing rechtvaardig aan toe is gegaan, zullen wij van Surishopping blijven strijden, wij gaan voor gerechtigheid’, aldus de directeur.
Jhauw blijft erbij dat de regering corrupt heeft gehandeld om hem niet in aanmerking te doen komen voor de gunning van Persoonlijk Standaard Uitrusting (PSU) van de brandweer, en dat er geen sprake is geweest van een vrije markt. Jhauw schreef zich in als laagste bieder, maar kreeg de gunning toch niet. De vicepresident, Robert Ameerali, gaf in het parlement aan dat er bij de aanbesteding is gelet op kwaliteit. Volgens Jhauw zijn er al die jaren geen klachten geweest over de kwaliteit van zijn producten. ‘Wanneer je eerlijk bent, word je geboycot, zo werkt deze regering’, wist de directeur te vertellen. Volgens Jhauw komt hij op voor zijn rechten en heeft het niets met politiek te maken. Hij ziet het ook niet zitten dat er een vonnis in nadeel van Surishopping zal worden uitgesproken. De kortgedingzaak werd uitgesteld
D.A.

error: Kopiëren mag niet!