AAC zal eind oktober reageren op antwoord OW

AAC zal  eind oktober reageren op antwoord OWHet kort geding van het Adviesbureau voor Architectuur en Constructie NV (AAC), de ontwerper van het afgekeurde hoofdkwartier van het Korps Politie Suriname, is gisteren verder behandeld. De advocaat van de onderneming, Stanley Marica, geeft aan Dagblad Suriname te kennen dat de tegenpartij intussen al gereageerd heeft op hetgeen door zijn cliënt wordt aangevoerd. Op 30 oktober zal Marica namens AAC reageren op hetgeen door de Staat naar voren is gebracht. De advocaat wenste niet inhoudelijk in te gaan op de zaak, omdat hij de inhoud nog met zijn cliënt moest doornemen. Wat wel vast staat, is dat zijn cliënt zuivering van zijn naam wil hebben.
In juni spande AAC een rechtszaak tegen de regering in verband met de ophef rondom de bouw van het nieuwe hoofdbureau van de politie. Volgens Marica wilde de onderneming “betering van zijn goede naam en integriteit” afdwingen. Terwijl AAC genoemd is in een rapport, werd het volgens Marica nooit betrokken bij het onderzoek. Minister Rabin Parmessar van Openbare Werken weigerde het rapport aan de advocaat ter inzage te overhandigen. Wat volgens de raadsman niet goed te spreken is, is het feit dat het rapport wel wereldkundig is gemaakt via het internet waarbij AAC beoordeeld en veroordeeld wordt. Naast het feit dat de goede naam van de onderneming wordt gerectificeerd, eist Marica ook een dwangsom. Parmessar heeft in het verleden tegenover de media verduidelijkt dat niet AAC, maar de aannemer Bouwvast Jankie aansprakelijk wordt gesteld of verantwoordelijk wordt gehouden voor de misstanden bij de bouw van het pand. AAC is volgens hem uitbetaald voor de geleverde blauwdruk en heeft geen verdere bemoeienis met de zaak.
FR

error: Kopiëren mag niet!