Walgelijk

Wat een land zeg! Ik walg gewoon van dat hele gedoe rond de komende verkiezingen in mei 2015. Met alle respect voor een ieder maar wat er nu gebeurt is gewoon te gek voor woorden. De voorzitter van de VHP presenteert zich als presidentskandidaat maar als ik de reactie hoor van de andere partijen dan is daar absoluut geen afspraak over gemaakt. Expliciet geven die partijen ook aan dat de partij met de meeste zetels de presidentskandidaat gaat bepalen. Eigenlijk worden de mensen dus voor de gek gehouden, en dat is niet goed te praten. Zie nu wat er gebeurt binnen de VHP. Als Hindoestaan vind ik dat de VHP zich schuldig maakt aan minachting van de kiezer. Wetende dat er nog geen definitieve afspraak is gemaakt omtrent de presidentskandidaat en toch zichzelf presenteren als presidentskandidaat is gewoon walgelijk. Als Hindoestaan en toch een beetje met gevoel voor de partij van de Hindoestanen ben ik al teleurgesteld. Hoe de VHP nu omgaat met leden die zich jarenlang hebben ingezet voor de partij zegt eigenlijk al voldoende. Puur eigen belang en de minder intelligente personen trappen daar nog steeds in. De voorzitter van de VHP moet toch kunnen inzien dat hij zodoende in de hand werkt dat we een presidentskandidaat kunnen krijgen die we helemaal niet hadden gewild, en dan is het einde zoek. Puur eigen belang en zeker niet landsbelang. Hoe kan het ook anders, als we altijd hebben aangegeven dat wij de ontwikkeling hebben gebracht terwijl wij zelf voor kiezen om aan de kantlijn te gaan staan in plaats van zelf te gaan werken aan de ontwikkeling. Het woord verrader is tegenwoordig zelfs een stokpaardje geworden. Als je niet doet wat wij willen dan ben je een verrader, maar als we het niet eens zijn met het beleid dan hebben wij pech. Als wij attenderen op een zeer nadelige toekomst dan zijn we weer verraders. Wat een cultuur zeg. George H. was een verrader, twee stemmers voor mevrouw Simons zijn verraders en zo kunnen we het rijtje naar eigen inzichten nog zo lang maken als wij maar willen hebben. We moesten dus meneer Somo accepteren als DNA-voorzitter en nota bene door mensen die de president van het land willen worden. Dat is mooi zeg! Ik ben heel erg blij met de keuze voor mevrouw Simons en hoop dat zij nog lang in het bestuur zal zijn en zelfs hoger. Nog nooit heb ik een programma gezien waarin de politieke partijen van het zogenaamde mammoetblok degelijke punten hebben aangehaald met betrekking tot de ontwikkeling van het land. Toch begrijp ik het allemaal wel. Als je jezelf wil bewijzen moet je dat zeker doen tegen mindere kandidaten. Ik hoor de mensen vaak praten over de rechtsstaat Suriname en ik denk dan, wie houden ze nou voor de gek. De rechtspraak is al jaren een grote grap. Hoezo rechtsstaat. Niet eens een Constitutioneel Hof maar we hebben een rechtsstaat. Heel vaak worden opmerkingen gemaakt omtrent onderhandse gunningen. Dat is toch logisch, het systeem is zodanig in stand gehouden om dit mogelijk te maken en dat is al vele jaren zo dus het vergt geen kwaliteit om dat te constateren. Nu wordt er tenminste aan gewerkt om op alle fronten de infrastructuur aan te pakken. Dan hoor ik weer het verhaal dat alle plannen al gemaakt waren en deze regering de plannen alleen maar uitvoert. We kunnen heel veel plannen hebben maar als we niet uitvoeren dan zijn het leuke plannen maar niets meer dan dat. De verkiezing zal uitwijzen dat velen nu wakker zijn geworden en gelukkig.
Rebien

error: Kopiëren mag niet!