Kandhai: ‘Infrastructurele werken die nu worden afgeleverd, zijn van vorige regering’

1Kandhai‘De infrastructurele werken die nu door de regering worden afgeleverd, zijn van de vorige regering.’ Dat zegt ex-minister van Openbare Werken, Ganeshkumar Kandhai. Hij zegt dat de regering steeds de vorige regering neerhaalt als afleidingsmanoeuvre. De waarheid blijft echter niet veranderd, maar moet deze regering volgens hem beamen dat elk project reeds door de vorige regering is geïnitieerd. ‘Ook de financiering van de projecten is steeds veilig gesteld door de vorige regering. Natuurlijk is het voortborduren op projecten van de vorige regering deel van het beleid, maar dat er steeds schuldvragen rijzen is niet terecht.’ Kandhai zegt dat de regering steeds projecten van de vorige regering heeft stopgezet na haar aantreden onder de mom van evaluatie, echter vervolgt de regering dezelfde projecten verder onder dezelfde omstandigheden en met dezelfde consultants en ingenieurs. ‘Kijk maar naar de bouw van de Saronbrug. Het was een hele tijd stopgezet, maar daarna is het project weer opgepakt onder dezelfde omstandigheden en met dezelfde consultants.’ Kandhai vermoedt dat door kadertekort de regering de projecten steeds stil heeft laten liggen. Dit kadertekort zou zijn ontstaan als gevolg van het wegsturen van geschoolde arbeidskrachten. ‘Als je bij de wisseling van de regering mensen naar huis stuurt en nieuwe aanneemt, duurt het een tijdje voordat deze mensen zijn ingewerkt, waardoor er stagnaties oplopen’, legt hij uit. Dat de vicepresident de opening van de Saronbrug terugkoppelt aan de aanname van de sociale wetten, is volgens Kandhai ook onterecht, omdat de bouw van de brug reeds eerder is gestart. ‘De vicepresident vindt dat de regering voortvarend is geweest ten aanzien van het project, maar zij hebben juist vier jaren aan deze brug gewerkt, terwijl het binnen twee jaren af moest zijn. Dus niet deze regering is voortvarend, maar de vorige regering”, besluit Kandhai.

error: Kopiëren mag niet!