Girjasing vindt jaarrede nietszeggend

Parlementariër Sheilendra Girjasing zegt aan Dagblad Suriname dat hij de jaarrede van president Desi Bouterse nietszeggend vindt. Dit had hij echter verwacht. “De nadruk lag steeds op de prestaties van de regering vooral met betrekking tot de sociale wetten.” Girjasing vindt dit vooruitlopen op zaken omdat de sociale wetten, die pas per 9 oktober in werking treden, zich nog eerst moeten bewijzen. “Wat nu van belang is, is het onveilig gevoel dat leeft onder de bevolking, maar de president is daar nauwelijks op ingegaan.” Verder zou een aantal feiten verdraaid zijn. Zo is de bouw van de dijk te Nieuw Amsterdam gestart onder de regering Venetiaan. ‘Deze regering heeft daar niets mee te maken gehad. Ze heeft wel 6 miljoen uit de begroting van de dijk ‘weg geschoffeld’ en aan de Waterkant besteed, waardoor nu delen van de dijk niet gebouwd kunnen worden. Ook was door de president gezegd dat alle gebieden een maal 24 uur water zouden krijgen, maar momenteel krijgt men slechts 1 uur per dag water. Ze leggen wel buizen aan, maar het water stroomt nog niet, in ieder geval niet in Commewijne”, zegt Girjasing. Hij geeft aan dat hij zich het meest zorgen maakt over de stijgende criminaliteit en het energieprobleem.
‘Het is niet allemaal koek en ei’
“De president praat over nationalisme en doet alsof alles koek en ei is in Suriname, maar hij was niet eens in staat om Albert Ramdin voor te dragen bij de OAS, dit waarschijnlijk vanwege zijn etnische achtergrond. De president moet niet doen alsof het zo goed gaat tussen de verschillende bevolkingsgroepen in Suriname. Kijk maar naar Facebook.” Ook is volgens de parlementariër ‘het hele occupatieprobleem ontstaan nadat de NDP in de kwestie Sunnypoint destijds mensen uit het binnenland had gehaald om te occuperen’. Girjasing is van mening dat de president het volk zoet houdt met ‘brood en spelen’. Hij hoopt dan ook dat dit de laatste redevoering is van de president. “Het heeft voor mij geen enkele zin om naar deze ‘blabla’ verhalen te luisteren. Uit protest zijn velen van de oppositie dan ook weggelopen om een signaal te zenden dat zij het niet eens zijn met het beleid. Het heeft toch geen enkele zin om te blijven zitten als je niets mag zeggen”, aldus Girjasing.

error: Kopiëren mag niet!